Niets is zo onaangenaam als onkruid je tuin ontsierd. Je kan die ongewenste begroeiing bestrijden op verschillende manieren. Hieronder enkele tips hoe je dit best kan aanpakken. Onkruid tussen tegels verwijderen of onkruid bestrijden in gazon kan ook op natuurlijke wijze worden bestreden.
Zout is een uitstekende bondgenoot
Je kan op een heel natuurlijke manier onkruid een halt toeroepen. Een goedkoop ingrediënt is zout en kan de ideale bondgenoot zijn om te tuinieren. Zout kan onkruid doden die niet volledig kunnen worden ontworteld. Gebruik een vork om de wortels te verwijderen en snij de stengel af tot aan de grondoppervlakte. Giet een oplossing van zout en water over de afgesneden wortels. Onkruid tussen tegels verwijderen kan je eveneens met deze zout methode toepassen.
Onkruid bestrijden met azijn en zout
Een ander huis-, tuin- en keukenmiddel wat uitstekend werkt is azijn. Je kan met azijn onkruid tussen tegels verwijderen of wanneer gras groeit tussen de scheuren van de oprit op een heel effectieve manier bestrijden. Een andere alternatieve oplossing is om kokend water te gieten met een mengsel van azijn en water.
Gras recycleren als onkruidbestrijding
Onkruid bestrijden in gazon kan je ook doen met het recycleren van gras dat je net hebt afgemaaid. In plaats van het gras op te pakken kan je het ook bewaren. Bedek het onkruid met vers gemaaid gras om de plan te smoren en te doden. Als het gazon echter veel onkruid bevat, moet je deze behandeling vermijden. Je riskeert het onkruid meer te verspreiden dan ze te doden.
Heet water, de goedkoopste onkruidbestrijder
Een eenvoudige en goedkoopste oplossing voor onkruid bestrijden is het gebruik van heet water. Kook water en giet het onmiddellijk op het onkruid. Zo makkelijk is het. Mogelijk moet je het proces een paar keren herhalen tijdens de zomer. Maar het is ontegensprekelijk de goedkoopste manier om ongewenste begroeiing te vermijden in de tuin.
Chemische bestrijdingsmiddelen als het niet anders kan
Als er geen andere oplossing voor de hand ligt, kan je chemische bestrijdingsmiddelen kopen. Maar gebruik dit enkel als ultieme reddingsboei. De meeste chemische onkruidverdelgers zijn heel giftig. Vraag steeds advies in de winkel voor dat je overgaat tot een definitieve aankoop.