Overig

Rouwboeket bestellen? Hier moet u aan denken

begrafenis boeket

Een rouwboeket is iets wat u, gelukkig, niet al te vaak besteld. Daarom is het fijn om te weten waar u aan toe bent en waar u aan moet denken. Dingen als welke bloemen u gebruikt of welke kleur het beste is vertellen wij u graag. In dit artikel vertellen we u graag wat tips voor als u een rouwboeket wilt bestellen.

Een rouwboeket

Een rouwboeket is een liggend boeket en ligt tijdens de uitvaart bij de kist. Het is erg belangrijk dat u een rouwboeket op de dag van de uitvaart laat maken, omdat er bij een rouwboeket geen gebruik gemaakt wordt van een oase. Dit betekent dan ook dat uw rouwboeket geen water krijgt.
Mocht u een boeket willen dat wel water krijgt en dus langer mooi blijft, dan kunt u beter een rouwstuk bestellen. Deze wordt opgemaakt op een oasis waardoor de bloemen voor tot wel 2 dagen voorzien zijn van water.

Welke soort bloemen

Wilt u een rouwboeket bestellen? Dan wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een aantal soorten bloemen:

  • De alstroemeria: Deze bloem staat symbool voor een langdurige vriendschap;
  • Cymbidium: Deze orchidee staat symbool voor een gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap;
  • Dahlia: Deze bloem wordt vaak gebruik bij een overleden partner en staat symbool voor de boodschap: ‘voor altijd de jouwe’;
  • Fresia: Ook deze bloem staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde

Welke kleur

Naast verschillende soorten bloemen, hebben ook de kleuren van de bloemen in het rouwboeket een betekenis. Vaak wordt er tijdens uitvaarten gebruik gemaakt van witte bloemen, in combinatie met andere zachte kleuren. Mocht u niet zeker zijn van welke kleuren u wilt, is dit dus een veilige keuze. Wit staat namelijk voor puurheid, echte liefde en waardigheid. Ook roze is een gepaste kleur, met als betekenis: onschuld, romantiek en ingetogenheid.

De vorm van het boeket

Ook de vorm van een rouwboeket is niet vastgesteld. Welke u kiest is vooral smaak gebonden. Zo kunt u kiezen voor een Biedermeier, dit is een ronde bloemschikking, waarbij gebruik wordt gemaakt van kortstelige ronde bloemen. Een andere vorm die vaak gebruikt wordt is de hartvorm. Dit is een prachtige manier om uw liefde voor de overledene uit te spreken.