Erfafscheiding

Schanskorven; populaire vorm van erfafscheiding

Wie zijn of haar erf af wil scheiden om de erfgrens duidelijk aan te geven en de privacy op het erf te vergroten, kan verschillende soorten erfafscheiding laten plaatsen. Een populaire vorm van erfafscheiding op dit moment, zijn schanskorven. Schanskorven worden ook wel steenkorven genoemd en betreffen korven, cilinders of andere omhullingen die met een specifiek materiaal gevuld wordt. Vaak worden schanskorven gevuld met grond of zand, maar de korven kunnen ook gevuld worden met steenachtige materialen. Meer weten over deze populaire vorm van erfafscheiding? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

De voordelen en nadelen van schanskorven

Steenkorven zijn niet voor niets zo populair. Het plaatsen van schanskorven als erfafscheiding brengt namelijk enkele belangrijke voordelen met zich mee. De belangrijkste pluspunten van het plaatsen van steenkorven, zijn de volgende:
– De korven zijn nagenoeg onderhoudsvrij en dus niet lastig om mooi te houden.
– De korven hebben een hoge decoratieve waarde.
– De korven zijn kleurvast en verkleuren dus niet door externe omstandigheden als zon en regen.
– De korven zijn duurzaam. Dit betekent dat deze vorm van erfafscheiding een lange levensduur heeft.
– De korven zijn milieuvriendelijk.

Het enige nadeel van het plaatsen van schanskorven, is het feit dat deze erfafscheiding vrij prijzig kan zijn. Zeker als je voor korven kiest met graniet, moet je flink investeren in de erfafscheiding en ben je al snel duurder uit dan wanneer je kiest voor een houten of betonnen schutting als erfafscheiding.

De mogelijkheden van schanskorven

Bij het plaatsen van steenkorven kun je helemaal zelf kiezen hoe de korven eruit moeten zien. Dit komt omdat de korven met diverse materialen gevuld kunnen worden, zoals lichte stenen, donker graniet, kleine steentjes, grote stenen, glad materiaal of juist ruw materiaal. De mogelijkheden zijn bijna oneindig, dus je vindt altijd wel een vulling die bij jouw wensen en behoeften aansluit.

De gemiddelde prijs van schanskorven

De gemiddelde prijs die je moet betalen voor het plaatsen van steenkorven als erfafscheiding, is 30 tot 50 euro per vierkante meter. Kies je voor steenkorven met graniet, dan betaal je gemiddeld 100 euro per vierkante meter.