Moestuin

Tuinkas

Tuinkassen zijn er in verschillende vormen en maten, maar is wel een oplossing om producten in te verbouwen die niet het hele jaar door groeien. Dit kunnen agrarische producten zijn, maar ook planten die in de kouden maanden niet groeien. Hiermee is het mogelijk om de lente en de zomer in de kas te houden. Uiteraard is het ook mogelijk om de tuinkas te gebruiken voor je moestuintje.

Waar kunt u de tuinkas het beste plaatsen?

Het is van belang om de tuinkas op een goede plek in de tuin te plaatsen. Een tuinkas neemt veel ruimte in beslag. Houd hier rekening mee met de aanschaf, maar ook de plaatsing. De tuinkas kunt u het beste plaatsen uit de schaduw, een plek waar de zon zo lang mogelijk schijnt, met de nok haaks op de opkomende zon. Hierdoor kunt u zo goed mogelijk profiteren van de opkomende zon. Denk ook om de plaatsing van de deur. Er wordt geadviseerd om de deur te plaatsen richting het zuiden.

Welke producten zijn geschikt voor de tuinkas?

Een voorbeeld van producten die u kunt verbouwen in de tuinkas:

 

Komkommers kunnen al in maart ingezaaid worden. Na een aantal weken is er een plantje te zien. Dit plantje dient ondersteund te worden door een stok. Na aantal maanden als er bladeren te zien zijn, dient de hoofdstam worden geknipt. Het enige wat daarna moet worden gedaan is de plant water geven en kaliumrijke voedingstoffen.

 

Sla is een groente waarvan in november begonnen kan worden met inzaaien. Het groeit snel en kan in het voorjaar al geoogst worden. Sla is een makkelijk product om mee te beginnen te kweken. Het groeit snel en past zich makkelijk aan in de omgeving.

 

Tomaten hebben veel warmte nodig.  Het beste is om in maart te beginnen met zaaien. Dan begint het buiten warmer te worden. Dit bevorderd de groei van de zaden tot tomaten.