Tuin algemeen

Tips bij het inrichten van een kleine tuin

Een kleine tuin kan al snel vol en rommelig ogen, het is daarom van belang om goed na te denken over de inrichting om optimaal van je tuin te kunnen genieten. Zo kan je met enkele handige trucjes al snel een visueel groter ogende tuin creëren. Hoe je dit doet, vertellen we in dit artikel!

Verlichting

Bij een kleine tuin is de verlichting in de avond misschien wel het belangrijkste aspect. In het donker vallen hoeken namelijk al snel weg voor het oog. Daarom is het belangrijk dat je de hoeken juist laat opvallen door de juiste verlichting. Dit kan je bijvoorbeeld doen door spotjes te plaatsen. Combineer dit door er een grote plant ernaast te plaatsen, waardoor je gebruik maakt van diepte in de tuin.

Meubilair

Let bij het kiezen van het tuinmeubilair goed op dat je het afstemt met de tuin. Kies niet te grote meubels in verhouding met de tuin. Daarnaast kunnen robuuste meubels je tuin ook kleiner laten ogen, het is daarom niet onverstandig om te kiezen voor meubilair met een lichte kleur. Houd er tevens rekening mee dat je geen hoekjes maakt met meubels, maar plaats het altijd met de opening naar het centrum van de tuin.

Schutting

Zet aan de achterkant van de tuin een schutting. Door een lichte of donkere schutting te plaatsen, creer je een gevoel van diepte. Een lichte schutting geeft tevens een breder beeld. Plaats kleine en grote planten door elkaar tegen de schutting aan.

Grote voorwerpen

Wat tegenwoordig helemaal in is, is het werken met grote voorwerpen. Door te werken met een paar grote voorwerpen in plaats van een paar kleine, creer je een veel rustiger gevoel, in plaats van dat het rommelig oogt. Denk aan een grote vaas, een plant of bijvoorbeeld een tuinbeeld.