Tuintrends

Tips om je tuin er deze lente leuk uit te laten zien

tuininrichting

De juiste tuindecoratie kan een buitenruimte een heel nieuw leven inblazen. Van het toevoegen van mooie stukken aan je terras tot het oppakken van een verfkwast en het transformeren van het uiterlijk van een muur, tuindecoratie-ideeën zullen gegarandeerd kleur en karakter aan je ruimte geven.

We willen allemaal een achtertuin die aanvoelt als een verlengstuk van ons huis, waar we vrienden kunnen ontvangen en kunnen genieten van de zon en het buitenleven. Het realiseren van deze droom kan echter overweldigend zijn, waar begin je Probeer in plaats daarvan decoratieve achtertuin ideeën te benaderen zoals je een binnenkamer zou doen; het doel is immers hetzelfde: een gezellige en uitnodigende ruimte creëren. En gelukkig kun je tegenwoordig op erg makkelijke manieren je tuin aankleden een aanpassen. Zo kun je een tuinposter laten maken van je favoriete (vakantie) foto. Lees snel verder voor andere ideeën!

Ideeën voor tuindecoratie

Het creëren van een nieuwe look voor je tuin hoeft geen enorme kosten met zich mee te brengen. In feite kunnen tuindecoratie-ideeën zo klein zijn als het toevoegen van wat kleur op een muur tot de meer complexe tuin kleurenschema’s die je kunt maken met beplanting. Voor een snelle aanpak van je buitenruimte, plaats je vloer kussens en spreien op een picknickkleed in een hoek van je tuin. De informele stijl zorgt voor een ontspannen sfeer die perfect past bij een intieme bijeenkomst met vrienden.

Neem je woonkamer mee naar buiten

Bij interieurs hebben we het vaak over buiten naar binnen halen, maar wat als je het andersom doet en binnen naar buiten haalt?

Als je veel tijd in de tuin gaat doorbrengen, dan moet het zo comfortabel mogelijk aanvoelen. Creëer een buitenwoonkamer en kies zitmeubels die niet misstaan ​​in je huis. Voeg dan knusse dekens en een gekoeld glas wijn toe voor de perfecte manier om tot rust te komen. Kleedt daarna de ruimte aan met bijvoorbeeld een mooie tuinposter tekst of een tuinposter foto en je hebt een heerlijke buitenruimte gecreëerd. 

Creëer een terras met decoratieve tegels

Een patio is de perfecte aanvulling op een tuin, ze zijn een geweldige manier om de ruimte in te delen door het ‘amusementsgebied’ te scheiden van de bloemenborders, serre of moestuin. Het biedt ook de perfecte ruimte om buiten te kunnen dineren. Overweeg een terras te creëren met tegels met patronen, waar de opties tegenwoordig enorm voor zijn.

Voeg een zithoek in de zon toe

Na al het harde werk dat je hebt gestoken in het onderhouden van je tuin, is het een must om een ​​plek te hebben om te zitten en te genieten van de vruchten van je werk. Dit doe je niet alleen met tuinaccessoires, want er zijn bijvoorbeeld veel verschillende ideeën voor terrasmeubilair, van schattige ligstoelen tot bankstellen. Overweeg om verschillende soorten zitplaatsen buiten te mixen en matchen om op elk moment van de dag of avond een gezellige ruimte te creëren om te ontspannen.

Een warme aankleding

Bij het plannen van jouw tuindecoratie, behandel je je achtertuin zoals je bij je interieur zou doen. Plaids en kussens zullen een grote bijdrage leveren aan het creëren van een gezellige ruimte, terwijl een kleed onder de voeten je zal aanmoedigen om de slippers uit te schoppen en te ontspannen.

Kussens en stoffen lijken misschien kleine details, maar als het gaat om het transformeren van je ruimte, bieden ze een snelle en gemakkelijke oplossing. Naast het broodnodige comfort, kun je met de toevoeging van buitenkussens de lijnen tussen binnen en buiten vervagen!