Overig

Tips voor het verhuizen van je tuin

Ben je van plan om te gaan verhuizen? Dan kan het natuurlijk zijn dat je je tuin het liefst wilt mee verhuizen. Alle tijd, geld en liefde dat in je tuin zit mag immers niet verloren gaan. Toch is het zaak om dit op de juiste manier aan te pakken, wil je de verhuizing zonder nare gevolgen laten verlopen. In dit artikel geeft een medewerker van CJS-Verhuizingen.nl enkele tips hoe jij je tuintje naar je nieuwe stek kan mee verhuizen!

Oude bomen meenemen

Hoe ouder de boom, hoe moeilijker het is om het mee te verhuizen. Hier gaat dan meer tijd, geld en zorg in zitten om de verhuizing tot een goed einde te brengen. Hoe ouder de boom, hoe groter en zwaarder hij is. De boom vervoeren met een gezinsauto is dan geen optie meer. Daarnaast moet je de boom eerst los krijgen van de grond, wat je uiteindelijk ook niet meer met je blote handen kan doen. Zo kan het zomaar voorkomen dat je een hijskraan nodig hebt om de boom los te krijgen en voor het vervoeren moet je een speciale wagen huren. In veel gevallen kan je oude bomen daarom beter laten voor wat het is, om kosten te besparen.

Nieuwe tuin voorbereiden

Je wilt je bloemen en planten weer zo snel mogelijk kunnen laten bloeien, daarom is het belangrijk dat je de nieuwe tuin goed voorbereid voordat je de oude tuin gaat verhuizen. Door een goede voorbereiding kan je alles direct herplanten. Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan, dien je tevens extra aarde en mest toe te voegen. Een ritje bij de verhuizing kan funnest zijn voor een plant, waneer een plant is beschadigd, kan je deze rededen door de plant extra te verstevigen. Voordat je het weet staat de tuin weer in volle bloei!