Tuintrends

Tuininspiratie: de leukste ideeën voor een blokhut of tuinhuis

Een blokhut of tuinhuisje is een handige en veelzijdige toevoeging in je tuin. Want de tijd dat een tuinhuis enkel een opbergruimte kon zijn, ligt al een poosje achter ons. Benieuwd wat je er allemaal nog meer mee kunt? Wij zetten een paar ideeën voor je op een rij.

De klassieker: het tuinhuis als opbergruimte

De klassieke en nog steeds meest voorkomende toepassing voor het tuinhuisje is als extra opslagruimte. Bijzonder handig, zeker omdat je allerlei verschillende mogelijkheden hebt qua inrichting. Wil je bijvoorbeeld voornamelijk tuingereedschap opslaan? Dan zijn bevestigingspunten aan de muur wel zo handig. Of wil je er ook in kunnen tuinieren? Dan is een werkbank natuurlijk op zijn plaats. Je kunt er alle kanten mee op.

De tuinhuis als hobbyruimte

Een andere toepassing die je steeds vaker terug ziet is om een tuinhuis of blokhut in te richten als hobbyruimte. Denk hierbij aan een atelier, studio of kantoor. Door alle verschillende mogelijkheden qua inrichting kun je hem precies zo inrichten als je wilt. Denk aan comfortabele banken, een werkbank en hobbyhoek. Zo tover je zo een ‘standaard’ tuinhuis zomaar om in een mooie nieuwe werk- of hobbyplek. Helemaal handig als je een kantoor aan huis wilt.

Chillen in je tuinhuis

Mis je in huis eigenlijk een plek om echt lekker te relaxen? Dan is een tuinhuisje of blokhut ideaal om op een relatief goedkope manier je eigen lounge ruimte te creëren. Je ziet dit dan ook echt op allerlei manieren terug. Maak bijvoorbeeld je eigen mini wellness plekje met Finse sauna. Of ga je voor een echte ‘man cave’? Al is een romantische logeerplek natuurlijk ook leuk. Mogelijkheden genoeg.

Vind het tuinhuis dat bij jouw wensen past

Bij het uitzoeken van een nieuw tuinhuis zijn de mogelijkheden dus vrijwel eindeloos. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan online een groots assortiment blokhutten en tuinhuisjes en vindt het tuinhuis dat jouw tuin (en extra wooncomfort) compleet maakt.