Tuintrends

tuintrends 2015?

Een trendy tuin in 2015

Op zoek naar de top tuintrends 2015? Dan ben je hier aan het juiste adres. Je leest hier alles over de tuinen die helemaal ‘hot’ zijn dit jaar: van komkommers tot Frankrijk.

Tuintrends 2015 deel 1: een eetbare tuin

Nu biologische en pure voeding helemaal hot is, is er steeds meer interesse in hoe deze voeding verbouwd wordt. Veel groenten en fruit kan je zelf in je eigen Hollandse tuin verbouwen. Het is heerlijk ontspannend om je planten te verzorgen. Bovendien geeft het onnoemelijk veel voldoening om na weken of maanden van hard werk je eigen paprika en wortels te oogsten. Ook heel leerzaam voor kinderen om te zien dat wortels niet in de supermarkt groeien, maar in de grond. Grote kans dat de kids vanaf nu met plezier hun broccoli eten, want ze hebben het zelf gekweekt!

Tuintrends 2015 deel 2: een minimalistische tuin

Niet alleen binnenshuis, maar ook in de tuin is minimalisme in de mode. Het idee achter minimalisme is dat je alles behalve het essentiële elimineert. Zo creëer je rust en meer aandacht voor wat echt belangrijk is. Wat ‘essentieel’ is, verschilt per persoon. In je tuin betekent minimalisme vooral dat je keuzes maakt. Vind je die ene boom prachtig? Geef hem dan voldoende ruimte: er mag best drie vierkante meter aarde zichtbaar zijn. Hou je van bloempotten? Kies dan je lievelingsmodel en zet er daar meerdere van in je tuin, maar combineer dit niet met tig andere potten. In een minimalistische tuin kun je heerlijk tot rust komen.

truintrends 2015 brocante

Tuintrends 2015 deel 3: brocante

Brocante is geen nieuwkomer in 2015, maar het is zeker een tuintrend die dit jaar in de top 3 staat. Brocante is een stijl die meubels en woonaccessoires omvat die antiek zijn met een vleugje Provence. Stel je bij een brocante tuin dan ook een prachtige Zuid-Franse tuin voor. Veel gras, ronde vormen en planten die van nature in de omgeving passen. Je kunt je bij deze stijl helemaal uitleven op je terras. Kies voor whitewashed meubeltjes waarbij je je op een zonnig terras waant en zoek bloempotten die je een ultiem vakantiegevoel bezorgen.