Overig

Uw gazon bijhouden

Hoewel water van essentieel belang is voor de groei van gras, zal er weinig behoefte aan regelmatige bewatering van een gazon zijn, zelfs in tijden van droogte. Zelfs als een gazon bruin wordt, zal het vaak herstellen. Maaien moet echter regelmatig gebeuren.

Wanneer moet ik mijn gazon maaien

Maai 2 keer per week in het voorjaar en de vroege zomer wanneer het gras snel groeit. Een korter gazon zorgt voor een esthetischer uiterlijk. Regelmatig maaien van een gazon bevordert een gelijkmatige groei en produceert een volwassen gazon. Dit geeft meer groei van de basis van de grasplanten en maakt de hele tuin aantrekkelijker.

De keuze van de maaier is van het grootste belang en er moet goed worden nagedacht over de beste oplossing voor uw gazon. Het onderhoud van de machine wordt ook aangemoedigd, met name de messen. Een jaarlijkse service wordt aanbevolen, iets dat de meeste werkplaatsen waar grasmaaiers verkocht worden wel wordt aangeboden.

Meer tips over graszoden op Graszodenkopen.nl.

Een nieuw gazon moet worden gemaaid wanneer het een hoogte van 6 cm bereikt. Er moet voor worden gezorgd dat de nieuwe zaailingen niet worden uitgeroeid, dus een roterende maaier wordt aanbevolen. Een cilindermaaier mag niet worden gebruikt. De hoogte van het gras moet worden teruggebracht tot 3 cm.

Gazons mogen niet worden gemaaid als ze nat zijn of bedekt zijn met sneeuw. Dit kan verdichting bevorderen en dus het gazon beschadigen. Gazons moeten tijdens de wintermaanden worden gemaaid als het gras nog steeds groeit, hoewel er opnieuw op moet worden gelet om natte tijden te voorkomen.

De richting van het maaien moet ook worden afgewisseld. Door continu in één richting te maaien, zal een ongelijk gazon ontstaan ??en een ongelijke groei worden waargenomen.

Het is niet altijd nodig om alle grasresten tijdens het maaien te verwijderen. Het gras op het gazon 1 op 4 keer achter te laten, verbetert de conditie van het gazon in het algemeen.

Hoe gazons te repareren

Algemene slijtage, weersomstandigheden en bodemgesteldheid kunnen allemaal van invloed zijn op de algehele kwaliteit van uw gazon en variaties kunnen leiden tot verschillende gebieden die moeten worden gerepareerd.

Er moet aandacht worden besteed aan gebieden met een slechte waterafvoer, versleten graskanten, ongelijkmatige oppervlakken, dunnere en kale plekken. Onderhoud kan ook nodig zijn voor bleek gras-, onkruid-, mos- en schimmelproblemen, evenals insectenplagen.