Tuin algemeen

Waarom kunstgras?

kunstgras kopen

Kunstgras kun je gebruiken om een grasperk aan te leggen dat er altijd fris en natuurlijk uitziet. Dat grasperk kan zowel binnenshuis als buitenshuis zijn, zoals op een dakterras of op een balkon. Soms wordt het zelfs gebruikt op evenementen om een extra touch te geven. Het grootste voordeel is dat het een minimum aan onderhoud vraagt. Je hoeft het niet te maaien, te bemesten of te onderhouden. Veel mensen zijn maar al te blij met extra vrije tijd!

Diverse soorten

Je kan veel verschillende soorten kunstgras op de markt vinden. Bepaalde soorten zijn speciaal gemaakt om je terras te versieren, daar andere zelfs aan de fifa kwaliteitsregels voldoen om een potje te voetballen. Welke kwaliteit je kiest (en bijhorende prijs) is zeer persoonlijk. 

Hoe de perfecte soort te kiezen

Bedenk eerst welke hoogte kunstgras je verkiest. Een kortere soort, onder de 25 millimeter, is het meest geschikt voor het balkon. Deze soort kan eveneens worden gebruikt om etalages en dergelijke te versieren. Langer kunstgras, boven de 30 millimeter, is geschikt voor in de tuin en dus ook zachter voor kinderen om op te spelen. Hoe langer de soort, hoe realistischer de uitstraling. Kunstgras van 40 tot 50 millimeter lengte zijn zeer gegeerd omdat ze er “net echt” uitzien. Om de ideale hoogte hoogte van je kunstgras te bepalen, is het aangeraden om enkele voorbeelden te bekijken in een winkel of bij een tevreden klant. Sommige verkopers bieden staaltjes aan om bij je thuis te testen.

Bij het selecteren van de kwaliteitscategorie, moet je weten dat kunstgras kopen met een hogere kwaliteit er natuurlijker uitziet en een langere gemiddelde levensduur heeft (geen verkleuring etc.).

Vervolgens kan je kiezen om lappen of op maat te bestellen. De meeste lappen gras zijn zo’n twee en vier meter breed. De lappen installeren vraagt een voorbereiding van de ondergrond en een goede omkadering waaraan de grasmatten kunnen worden bevestigd. Indien je het niet ziet zitten om hiermee zelf aan de slag te gaan, kun je het kunstgras ook laten installeren. Verschillende verkopers bieden installatie service aan.

Veiligheid

Naast het esthetische aspect, is kunstgras ook uiterst veilig. Zo maak je met gemak een kinder- en diervriendelijk grasperk. Bovendien kan het een uitstekend alternatief zijn voor mensen die kampen met allergische reacties zoals hooikoorts.