Tuintrends

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

voorrdelen kunstgras

Je tuin is je oase van rust, of dat zou het in ieder geval willen zijn. En alhoewel het heerlijk kan zijn om in je tuin te werken, moet dit ook weer geen fulltime baan worden, het werk dat je er doet is per slot van rekening zodat je daarna lekker van je tuin kunt genieten. Een grasmat kan een hoop werk met zich meenemen, dus waarom moet je een kunstgrasmat kopen voor in de tuin?

Tegenwoordig is kunstgras niet meer van echt gras te onderscheiden

Waar de ‘nepvariant’ vroeger erg plastisch aan deed en na verloop van tijd er slecht uit ging zien, is kunstgras tegenwoordig niet meer van echt gras te onderscheiden is. Zo zijn er tegenwoordig zelfs verschillende soorten kunstgras waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld ‘speelgras’ of ‘golf gras’ en kun je zelfs de ‘groeirichting’ bepalen.

Op de lange termijn zijn de kosten net zo hoog als een echte grasmat

Met kunstgras heb je het hele jaar door een groen gazon om van te genieten. Je hebt er geen onderhoud aan, behalve dat je het af en toe moet schoonmaken, en geen last van mos, molshopen en kale plekken die in het voorjaar bewerkt moeten worden. Kunstgras is in de aanschaf dan wel duurder dan echt gras, maar omdat kunstgras tegenwoordig erg lang mee gaat en je er na de aanschaf geen kosten aan hebt, is het qua prijs vergelijkbaar. Bij echt gras moet je namelijk een grasmachine aanschaffen en moet je het onderhouden, wat ook kosten, en tijd, met zich meebrengt. 

Kunstgras is de ideale oplossing voor hooikoortspatiënten

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat de kinderen erop kunnen spelen zonder vies te worden. Het geeft namelijk geen vlekken, maar voelt wel heerlijk zacht om op te spelen. Uiteraard is het voor hooikoortspatiënten ook ideaal omdat kunstgras geen pollen afgeeft en mensen met allergieën dus totaal geen last hiervan hebben.

Een hond en kunstgras zijn een prima match

Ook als je een hond hebt, is kunstgras de ideale oplossing. Het wordt tegenwoordig namelijk van stevig materiaal gemaakt en je hond heeft, eventueel na een paar keer proberen, vrij snel door dat er niet ingegraven kan worden. Als je hond er een keer zijn behoefte op doet is dat ook geen probleem, omdat je het kunstgras met een emmer sop en een borstel zo weer hebt schoongemaakt.