Tuin algemeen

Welke tuin past bij mij? 

welke tuin past bij mij

Vraag jij je ook af welke tuin er bij jou past? Deze vraag hangt mede af van de tijd en moeite die je eraan wilt besteden. Als tuinieren je hobby is, dan maakt het natuurlijk niet uit als je tuin veel onderhoud vergt. Maar lig je liever op je loungeset en heb je absoluut geen groene vingers? Dan is het beter om een onderhoudsarme tuin te hebben. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je het heel leuk vindt om in de tuin bezig te zijn, maar wel af en toe hulp inschakelt van een hovenier. In dit artikel delen we drie verschillende soorten tuinliefhebbers. Herken jij je in een van deze typen?

Type 1: een tuin is er om in te liggen

Een tuin is natuurlijk heerlijk om na een drukke dag te ontspannen en tot rust te komen. Je wilt daarom niet in je vrije tijd ook nog eens hard aan het werk zijn om je tuin netjes te houden. Toch zou je graag iets groens in de tuin willen hebben, om wat meer sfeer te creëren. Kunstgras leggen is in dit geval een goed idee! Kunstgras maakt je gazon namelijk het gehele jaar door groen, maar kost relatief weinig moeite qua onderhoud. Je kunt af en toe een hovenier inhuren om de rest van je tuin netjes te houden. Verder heb je er dan geen omkijken meer naar en kun je altijd van een nette tuin genieten!

Type 2: tuinieren is wel leuk, maar af en toe hulp is wel fijn

Vind je het leuk om bezig te zijn in je tuin, maar heb je vaak geen idee wat je aan het doen bent? Een groene en weelderige tuin hoeft echt niet moeilijk te zijn! Huur een aantal keer per jaar een hovenier in die je kan adviseren en helpen om de boel op orde te krijgen. Een hovenier kan je daarnaast ook tips geven over hoe je het tuinonderhoud zo makkelijk mogelijk maakt. Tevens kun je ook een cursus tuinieren volgen. Deze cursussen zijn ideaal als je nog geen fervente tuinier bent, maar wel graag wat meer zou willen leren. Een tuintje die zo af en toe een flinke onderhoudsbeurt nodig heeft, is dan echt perfect. Langzaam maar zeker kun je je tuinier-skills op deze manier opkrikken.

Type 3: tuinieren is om te ontspannen

Jij vindt het erg leuk om in je vrije tijd te tuinieren, want dat vind je heel ontspannend om te doen. Grasmaaien en heggen snoeien vind je dus ook helemaal geen probleem. Misschien heb je zelfs wel een moestuin waar je je eigen groenten en fruit verbouwt! Bij jou past natuurlijk een uitgebreide tuin met verschillende beplantingen die veel onderhoud en aandacht vragen. Tuinieren is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens erg gezond. Je bent dan vaak in de buitenlucht en krijgt genoeg frisse lucht binnen. Tuinier je dagelijks zo’n 1,5 uur, dan is een bezoekje aan de sportschool overbodig!