Tuin algemeen

Zo maak je van je tuin een fijne plek om te ontspannen

Het is weer zomer en dus de perfecte tijd om veel tijd in onze tuin door te brengen. Het kan echter zo zijn dat doordat je er nu meer tijd doorbrengt, je erachter komt dat jouw tuin helemaal niet zo’n fijne plek om te ontspannen is. Samen met jou kijken we daarom hoe je een fijne tuininrichting kunt maken en zo een heerlijke lounge tuin kunt creëren. 

Tot rust komen

De term loungen is een term die de laatste paar jaren steeds meer gebruikt wordt. Een loungeplek is een plek waar je lekker tot rust kan komen, vaak met een comfortabele bank, lekkere kussens en wellicht fijne muziek. Het werkwoord dat hieruit ontstaan is, loungen, heeft in grote lijnen dezelfde betekenis als relaxen of ontspannen. De plek waar we dit op een uitstekende wijze kunnen doen: in de tuin.

Een loungetuin is de ideale plek om te ontspannen

Een loungetuin is de ultieme plek om te ontspannen en heeft eigenlijk maar één belangrijk doel, tot rust komen. Uiteraard is de inrichting van de tuin dan erg belangrijk,

je wil ervoor zorgen dat dit de ultieme plek wordt om te ontspannen. Veel mensen hechten hier tegenwoordig veel waarde aan. Het ontstressen is niet alleen een nieuwe trend geworden, maar eigenlijk ook een noodzaak in de huidige maatschappij. 

Als verlengstuk van je woning

Een loungetuin met een fijne lounge set creëert als het ware een extra ruimte bij je huis waar je kunt ontspannen na een hectische dag. Dit maakt het een verlengstuk van je woning. Denk maar aan die lekkere loungebank in je tuin waarop je lekker languit op kunt gaan liggen in de frisse lucht. Dit is vaak voldoende om je gedachten even helemaal te verzetten. Je kunt je keuze aan materialen en elementen voor je loungetuin ook zeker afstemmen op je inrichting die je in huis hebt en deze stijl in je tuin doortrekken om één mooi geheel te vormen.

Ontvang familie en vrienden

Daarnaast is een lounge tuin een heerlijke plek om met je partner, familie of vrienden lekker bij elkaar te komen en heerlijk te genieten. Het lijkt op een vakantie in eigen huis. Je kunt genieten van deze waardevolle gezellige momenten samen, maar ook van een goed boek of door samen met je partner gezellig eten te maken op de BBQ. Een lounge tuin biedt dus heel veel mogelijkheden die je pas echt ontdekt als je zo’n tuin hebt!

Het hele jaar door loungen in je tuin

Het ligt er een beetje aan hoe je het aanpakt, maar je kunt je loungetuin in principe het hele jaar door gebruiken. Als je een mooie overkapping maakt, hoef je namelijk niet bang te zijn dat regen jouw plannen zal verstoren en kun je zelfs op mindere dagen lekker loungen in de tuin. Daarnaast heb je hierdoor een mooie beschutte plaats tegen de felle zon in de zomer. In de winter kun je terrasheaters neerzetten voor de extra warmte op de frissere dagen. Een vuurkorf en een paar fijne dekens geven je ’s avonds de ultieme lounge ervaring en verlengen de tijd dat je lekker buiten kunt blijven zitten enorm!

Tot slot willen we de verlichting in dit artikel benoemen. Deze mag namelijk niet ontbreken in je loungetuin. Verlichting is niet alleen functioneel maar ook stijlvol en je bepaalt er de sfeer mee. Wil je tot laat in de avond lekker kunnen genieten van je loungetuin? Zorg dan voor een uitgebalanceerd verlichtingsplan.