Tuinmeubelen

Bescherm je comfortabele loungeset met een goede en degelijke beschermhoes

hoes voor tuinset

Na alle ellende van vorig jaar in verband met het coronavirus en de daardoor geldende restricties, moest je onverhoopt je zomervakantie annuleren en verplicht thuis blijven. Natuurlijk was je hier niet op voorbereid en ondanks het feit dat je verwoed aan de slag ging om je tuin zo comfortabel mogelijk te maken, is het je niet gelukt om deze voor het eind van de zomer gebruiksklaar te krijgen. 

Dit jaar dacht je slim aan de slag te gaan en er zeker van te zijn dat je deze keer wel je tuin op orde zou hebben om daar probleemloos de zomer door te kunnen brengen, mocht het vanwege allerlei corona maatregelen weer gebeuren dat de buitenlandse strandvakantie er niet in ging zitten. Zodoende ben je in het voorjaar druk aan de slag gegaan en heb je de draad opgepakt waar je deze vorig jaar aan het eind van de zomer moest laten liggen.

Je nieuwe tuin was er helemaal klaar voor om er de nodige tijd door te brengen

Maandenlang heb je hard gewerkt om je terras uit te breiden, speciale tuinverlichting aan te leggen en in samenwerking met een bevriende tuinarchitect heb je aardig wat nieuwe flora en fauna in je tuin gekregen. Waar je echter het meest trots op bent, was de aanschaf van je gloednieuwe barbecue en de comfortabele loungeset die je voor een prikkie op de kop had weten te tikken.

Jouw zomer zou niet kapot te krijgen zijn, of je nu wel of niet thuis zou moeten blijven. Er was echter een aspect waar je vanzelfsprekend geen rekening mee had gehouden en dat was het feit dat de afgelopen jaren steeds vaker lijkt te regenen gedurende de zomermaanden. Al meerdere malen heb je de gezellige eet avond met vrienden moeten cancellen, omdat barbecuen in de regen nou eenmaal niet de ideale manier is om een leuke avond door te brengen. 

Bij regen zal het barbecuen in de tuin toch niet het aller prettigst zijn

Gelukkig valt er altijd wel een mouw aan te passen en kun je ook gewoon pizza of sushi bestellen in plaats van steaks te bakken op de grill. Het enige waar je je enigszins zorgen over maakt met al die regen, is hoe die fijne loungeset de zomer doorgaat komen met al die buien. Online of in de winkel valt echter altijd wel een beschermhoes loungeset te regelen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je mooie loungeset verpaupert door dat natte weer.

Met een degelijke beschermhoes voor je loungeset hoef je je geen zorgen te maken dat je comfortabele loungeset schade oploopt door de voortdurende regen. Er zijn allerlei soorten beschermhoezen te verkrijgbaar, geleverd in uiteenlopende maten. Denk bijvoorbeeld aan een vierkante of L-vormige beschermhoes. Maar ook beschermhoezen voor individuele meubels of voor bijvoorbeeld een dining set behoren tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende soorten beschermhoezen voor loungesets beschikbaar

Voordat je een keuze maakt voor de meeste geschikte beschermhoes, is het verstandig te kijken naar de meest ideale manier waarop je je loungeset wilt opbergen. Je kunt verschillende meubels naast elkaar schuiven en aan de hand daarvan kiezen in welke vorm je de beschermhoes nodig hebt. Wees er zeker van dat je de afmetingen opneemt wanneer alles in de bewaarstand staat en houdt er rekening mee dat je altijd 5-10 cm extra aan iedere zijde berekent. Je wilt immers dat je de beschermhoes probleemloos kunt gebruiken!