Planten Tuin algemeen Tuinonderhoud Tuintrends

Met deze tips houd jij je tuin het hele jaar door groen

tuin-het-hele-jaar-door-groen

Het woord tuin en de term groen, het zijn twee begrippen die bij elkaar horen. Een groene tuin tijdens de lente en zomer? Dit vormt geen enkel probleem. Maar hoe doe je dat, je tuin opknappen zodat hij het hele jaar door mooi groen oogt? We geven je hieronder enkele tips.

Green green grass of home

Dit is niet enkel de titel van een klassieker. Gras is wel degelijk de ideale manier om je tuin in alle seizoenen groen te houden. In plaats van overal bestrating kies je maar beter voor een gazon. Gras heeft niet enkel een esthetische functie. Het komt ook de waterdoorlaatbaarheid van je perceel ten goede. Wil je 100% zeker zijn dat je gras ook tijdens een hittegolf mooi groen oogt? Ga dan voor kunstgras.

Een schutting van klimop

Heb je in plaats van een levende haag een draadafsluiting rond je tuin of een schutting uit hout of kokos? Dan kan je ook die het jaar rond groen houden door er klimplanten langs te laten groeien. Een schutting van klimop is hiervoor ideaal, want deze klimmer groeit snel.

De juiste plantkeuze

Wanneer je de juiste planten gaat combineren, heb je in elk seizoen iets groens om te bewonderen. Er bestaan wel degelijk planten die het hele jaar door hun groene kleur behouden. We noemen ze wintergroene planten. Loofbomen en coniferen zijn er voorbeelden van. Laat je inspireren door tuinmagazines, surf naar websites, ga in het echt tuinen bekijken en/of laat je adviseren door een professional. De volgende keer je tuin opknappen? Groot is de kans dat je je beplanting iets anders aanpakt.

En waarom geen kunstplanten?

Heb je het niet zo voor tuinieren? Geen nood. Je kan ook een groene tuin creëren met kunstplanten. Geen problemen met te veel of te weinig water. Een kunstplant ziet er altijd op haar best uit, bloeit constant en vergt geen onderhoud. Kunstplanten zijn ook ideaal voor soorten planten die hier niet of moeilijk te houden zijn. Een tropische palmboom of een oosters sfeertje met een bonsai? Het kan met kunstplanten

Je merkt het: het is helemaal niet zo moeilijk om je tuin het hele jaar door groen te houden. Kies je planten op een slimme manier, zorg voor een groene rand rond je tuin en ga voor gras. Bijkomend voordeel bij kunstgras: het gras zal voor één keer niet groener zijn aan de overkant.