Tuintrends

3 tips om je tuin klaar te maken voor de feestdagen 

kerstversiering tuin

Een kerstboom met tientallen kerstlampjes, gekleurde slingers en vrolijke kerstballen. Een kerstsok aan de openhaard. Een guirlande op tafel. Zorgen dat ons huis er een beetje kerstachtig uitziet kunnen we meestal wel. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin nou ook een beetje leuk meedoet? In deze blog geven we je drie tips om de buitenkant van je woning klaar te maken voor de feestdagen.

  • All I want for Christmas is nóg een kerstboom

Wie zegt dat kerstbomen alleen binnen gebruikt kunnen worden? Ook aan de tuin kan dit een zeer geslaagde toevoeging zijn en ervoor zorgen dat je direct een feestelijk gevoel krijgt. Door winterse weersomstandigheden (zoals sneeuw en kou) kun je een boom in de voor- of achtertuin dan misschien niet versieren met kerstballen en kerstslingers, maar kerstlampjes maken zo’n boom wel mooier. Gebruik bijvoorbeeld clusterverlichting om de kerstboom op de meest royale manier te verlichten. Clusterverlichting staat namelijk bekend om het ruime aantal lampjes, die allemaal dicht op elkaar geclusterd zijn. Zo wordt er een grote hoeveelheid licht mee uitgestraald, waardoor dit perfect is voor kerstbomen buiten. Hierdoor is dit niet alleen een leuk kerstaccessoire in de tuin, maar zorgt dit ook voor extra verlichting tijdens de donkere dagen. Wat wil je nog meer?

  • I’m dreaming of a white Christmas

… en als dat niet lukt, dan zorg je er toch gewoon zelf voor? Het hoeft niet te sneeuwen om een echt winters gevoel te creëren. Dit kunt je namelijk ook gewoon zelf doen, bijvoorbeeld met ijspegelverlichting. Dit is verlichting die, zoals de naam natuurlijk ook al aangeeft, nogal doet denken aan ijspegels. Er zijn verschillende varianten, zowel met ijspegelvormige lampen als met verticale lichtsnoeren die net als ijspegels naar beneden vallen. Beide soorten ijspegelverlichting zorgen voor een authentieke sfeer en zijn perfect voor aan jouw dakgoot, overkapping of buitenwand tijdens de feestdagen. Zo hoeft het niet eens écht te vriezen deze winter. 

Clusterverlichting of ijspegelverlichting toevoegen aan jouw tuin? Controleer dan wel altijd goed of de lampjes geschikt zijn voor buiten. Dit kun je zien aan de IP-classificatie. De kerstlichtjes moeten een beschermingsniveau hebben van minstens IP44 om zonder problemen buiten gebruikt te worden.

  • Blue Christmas? Green Christmas!

Een andere leuke manier om je voortuin (of achtertuin) te versieren is door gebruik te maken van allerlei groene accessoires, zoals kerststukjes, kerstkransen, kersttakken of guirlandes. Plaats deze bijvoorbeeld op de deur, rondom je venster of het frame van je deur of op je tuintafel. Met dit soort accessoires creëer je direct een gezellige kerstsfeer in de tuin en maak je je entree een stuk knusser. Zo voelt iedereen zich welkom.

 Maak je tuin klaar voor Kerstmis met kerstlampjes en allerlei natuurlijke elementen. Zo ziet het er ook buiten zeer gezellig uit. It’s beginning to look a lot like Christmas!