Tuintrends

Creëer een comfortabele ruimte in je tuin door een blokhut met overkapping

blokhutje plat dak

Afgelopen zomer moesten jullie je vakantie annuleren vanwege alle commotie die was ontstaan rond het coronavirus. Reizen naar het buitenland werd afgeraden om verdere besmettingen te voorkomen en jullie jaarlijkse zomervakantie moest helaas met een jaartje worden uitgesteld. Zodoende dat jullie vooral in eigen land er op uit trokken en daarnaast natuurlijk behoorlijk wat tijd in huis doorbrachten dit jaar. 

Een van de dingen die je daarbij opviel was dat je best wat meer uit je tuin zou kunnen halen. De lange zomerdagen werden veelal buiten doorgebracht, maar je merkte al snel dat de tuinparasol te beperkt was om aangenaam vele uren buiten te kunnen vertoeven. Vandaar dat je op zoek bent gegaan om er zeker van te zijn dat je het komend jaar in ieder geval iets comfortabeler buiten kan zijn, mocht het gebeuren dat de komende zomer opnieuw in duigen valt.

Een permanente schaduwplek voor in de tuin, gecombineerd met opbergruimte

Je wilt een fijne overkapping maken in de tuin, zodat jullie een permanente schaduw plek hebben waar je prettig kunt zitten als de temperaturen weer stijgen en het lastig wordt om de brandende zon te ontsnappen. Je had erover nagedacht om een pergola te maken achter in de tuin, maar je wilt toch liever iets uitgebreiders maken, zodat je een fijne comfortabele zithoek kunt maken. 

Zodoende dat je terecht kwam bij een blokhutje plat dak. Een blokhut met een extensie met een plat dak er boven lijkt de ideale oplossing. In de blokhut kun je namelijk naast je tuingereedschap en je fietsen ook je tuinmeubilair kwijt. Zodoende sla je twee vliegen in een klap en hoef je niet je toch al overvolle garage verder te belasten met allerlei spullen die nog meer plek in beslag nemen. 

Door de dichte achterwand kun je ook uit de wind zitten

Bovendien kun je onder het platte dak aangenaam vertoeven en een schaduwplek vinden waar je met meerdere mensen terecht kunt. Doordat de constructie een dichte achterwand heeft, hoef je ook niet bang te zijn dat je op de tocht komt te zitten of dat een flinke wind je verblijf in de tuin onmogelijk maakt. Zelf wil je graag verlichting installeren onder het platte dak, zodat je ook in de avonduren probleemloos kunt blijven genieten in de achtertuin.

De blokhutten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd een optie kunt vinden die qua afmetingen het best bij de door jullie geselecteerde ruimte past. Gemaakt van Zweeds vurenhout, ben je verzekerd van een degelijke blokhut gemaakt van goed kwaliteitshout. Mocht je daarnaast de voorkeur hebben voor een zadel- of kapschuur dak, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden om jouw blokhut verder te personaliseren naar jouw persoonlijke voorkeuren!