Klussen

3 tuinklussen voor deze zomer

In de zomermaanden mag je, om verbranding van het gras te voorkomen, niet te vaak je gazon maaien. En je planten heb je in de lente al in de aarde gezet. Maar met zulk mooi weer is het heerlijk om toch in de tuin te werken. Wat voor klusjes kun je ‘s zomers in je tuin doen? Lees in dit artikel een 3 tips voor deze zomer.

Snoei de heg lekker kort deze zomer
Net als het gras groeit alles net wat harder in de zomer. Dus ook de heg. Als je de heg nu snoeit heb je hier de hele zomer profijt van. Om een mooie strakke haag te krijgen, span je een touw langs de heg. Snoei vervolgens de heg langs het touw en deze wordt zo recht als een kaars. Als jij inmiddels al meer ervaring hebt, kun je dit misschien wel vanuit de losse pols doen. Een gewone heggenschaar is het eenvoudigst te hanteren, maar een elektrische heggenschaar maakt de meest rechte haag. Om gaten in je heg te voorkomen is het van belang dat je de bovenkant smaller bijknipt dan de onderkant. Zo bereikt het zonlicht ook de onderste takken van de heg goed, waardoor deze ook blijven groeien.

Maak de bestrating en voegen grondig schoon
Ook de tegels in je tuin hebben regelmatig onderhoud nodig. Zo blijven de tegels mooi en de voegen schoon. Veeg niet alleen regelmatig je tuinbestrating, maar verwijder ook de algen en reinig de voegen. Als je de tegels niet regelmatig schoonmaakt, verkleuren de tegels en groeit er zelfs mos op. Veeg regelmatig met een bezem en maak de tegels één keer per jaar grondig schoon met een sopje. Verwijder met een onkruidsteker ook regelmatig lange penwortels tussen de voegen. Wil je genieten van een opgeruimd geheel? Laat gelijk ook van je gevel de verouderde voegen verwijderen en vernieuwen.

Je tuinmeubelen en zonwering schoonmaken doe je zo
Door je tuinmeubelen regelmatig schoon te maken, verleng je de levensduur aanzienlijk. Sop ze regelmatig af met groene zeep en geef ze in de zomer wat extra aandacht door tuinmeubel-reiniger voor kunststof meubels te gebruiken. Of met tuinmeubelolie als je een houten tuinset hebt. Het uitvalscherm of andere zonwering maak je in zijn geheel schoon zodat er geen kleurverschil ontstaat. Doe dit niet midden op de dag want dan droogt het scherm op met het schoonmaakmiddel er nog op, wat zorgt voor lelijke vlekken.

Met deze 3 tips kun je bij mooi weer heerlijk in de tuin aan de slag gaan en vervolgens genieten van je tuin. Een opgeruimde tuin met schone meubels en tuinpaden is het resultaat.