Tuin algemeen

Wat een hovenier allemaal kan betekenen voor je tuin

Ben jij een persoon die er zeker wel van houdt om een prachtige tuin te hebben, maar vind je het onderhouden daarvan maar erg lastig of heb je hier helemaal geen tijd voor? Helemaal niet zo gek, in dit geval kun je een hovenier inschakelen. Een hovenier houdt zich bezig met verschillende werkzaamheden. Deze hovenier uit Amsterdam vertelt wat meer over het vak en wat het inhoudt.

Tuinonderhoud

Een erg ‘algemene’ klus van een hovenier is het onderhouden van diverse tuinen zodat deze er te allen tijde prachtig uit ziet. Denk hierbij aan het maaien van het gras, het wieden van onkruid, het snoeien van heggen en nog veel meer.  Een hovenier houdt zich niet puur en alleen bezig met het onderhouden van tuinen, ook parken onderhouden behoort tot de werkzaamheden van een hovenier.

Tuinontwerp

Een tuinontwerp, parkontwerp of ander ontwerp van een groenvoorziening behoort ook tot de werkzaamheden van een hovenier. De hovenier stelt in overleg met jou (en wie je daar nog meer bij wilt hebben) een plan op voor je nieuwe tuin. Zodra je er volledig tevreden mee bent zal de hovenier zich bezig houden met het inplannen van de tuinaanleg.

Tuinaanleg

Nadat een tuinontwerp is gecreëerd zorgt de hovenier voor de tuinaanleg, hieronder kunnen verscheidene taken vallen. Onder andere het aanleggen van een vijver of een terras behoort hierbij. Vrijwel alles wat je kan bedenken kan door een hovenier in werkelijkheid gebracht worden in je eigen tuin.

Een hovenier houdt zich ook bezig met onder andere het installeren van irrigatiesystemen en plantbescherming om plantengroei en bloei te optimaliseren. Op deze manier zorgt de hovenier er voor dat jouw tuin er niet alleen tijdelijk prachtig uit ziet, maar voor altijd. Je wilt toch niet de kans mislopen om indruk te maken op de buren?