Klussen Moestuin Tuin algemeen

5 tips om een betegelde tuin een groene look te geven

De tuin, je was er misschien bang voor omdat hij onderhoud nodig heeft en daarom betegelde je hem. Of je hebt gewoon de brute pech dat je tuin al betegeld was toen je het huis kocht. Mis je soms wat natuur en wil je je betegelde tuin gezellig maken? Geef je tuin dan een groene en gezellige touch met deze inspiratie voor een betegelde tuin!

1. Schuttingdecoratie

Pimp je schutting met een stukje natuur. Denk aan potten met bloeiende planten, vrolijk gekleurde bloemen of zelfs een hangend kruidentuintje.

2. Fonteintje

Bij water denk je misschien niet meteen aan groen, maar hoe gezellig is het als je een fonteintje in je tuin hebt dat je kan versieren met bloeiende planten? Een watervalletje is ook een top idee en je kunt het bovendien makkelijk zelf maken.

3. Waterschaal

Houd je van lelies en andere waterplantjes? Je hebt geen vijver nodig om deze planten elke dag te kunnen bewonderen. Heb je geen zin om een fonteintje of watervalletje te maken, denk dan aan een leuke waterschaal. Het schept meteen sfeer, is betaalbaar en gemakkelijk te maken. Kies schalen uit, dit kunnen bijvoorbeeld oude bloempotten zijn. Ook metalen schalen en glazen vazen zijn zeker bruikbaar. Laat ze voor een deel vollopen met water en doe wat mooie waterplantjes in de schalen. Je diy-vijvertje is klaar!

4. Typische bloembakken

Het is snel en makkelijk om een paar bloembakken met fleurige bloemen in je tuin te plaatsen. Koop een paar bloembollen en je bloemen zullen zeker lang meegaan. Tover je tuintje in een handomdraai om in een vrolijke omgeving!

5. Moestuin

Een moestuin? Ik heb toch geen grond daarvoor? Ja, dat klopt. Maar tegenwoordig bestaan er moestuinbakken van een vierkante meter. Zo kan je kiezen voor een moestuinbak op poten of gewoon eentje op de grond. Plaats antiworteldoek op de bodem, vul de bak met grond en je bent klaar om te planten. Kweek je eigen kruiden en groenten!

Hopelijk had je wat aan de inspiratie voor een betegelde tuin en kan je je betegelde tuin gezellig maken!