Tuin algemeen

Maak iets moois voor in je tuin met auto onderdelen:

Het klinkt misschien raar maar je kunt inderdaad versleten auto onderdelen gebruiken om iets moois te maken voor in je tuin. Zo maak je bijvoorbeeld van een velg een ideale haspel. Een velg is speciaal gemaakt om soepel te rollen dus wanneer je er een slang omheen draait zal deze ook goed afrollen. Het beste kun je voor een lange slang dan ook een brede velg nemen. De inham van de velg geeft dan ook een goede houvast. Dus als jouw auto toe is aan nieuwe velgen gooi dan de oude velgen niet weg. Bestel eenvoudig nieuwe velgen bij auto-onderdelenshop24.nl. Op de website van onderdelenshop24 bestel je eenvoudig en snel alle onderdelen voor elk auto merk. En maak van je oude velgen een handige slanghaspel. 

Een barbecue voor in je tuin maak je eenvoudig van een velg van je auto

Als je nieuwe velgen hebt aangeschaft en je nog één of meerdere oude velgen hebt liggen dan kun je deze gebruiken om er een barbecue van te maken. Maak de onderkant van de velg dicht want anders valt alle as op de grond. Geef je velg 4 korte pootjes of als je dat fijner vind, 4 lange poten. Je kunt mooie ronde roosters kopen in elke maat die zijn voorzien van handgrepen en zo heb je een zeer originele  barbecue. Ook van andere auto onderdelen kun je mooie dingen maken voor in je tuin. Van oude velgen kun je bijvoorbeeld ook bijzettafeltjes maken en van oude schokbrekers een lamp.

Je tuin opknappen zodat je jouw auto in de voortuin kunt parkeren

Wil je de tuin op knappen en een parkeer plaats te maken in je tuin? Informeer dan vooraf bij je gemeente of je zomaar een parkeerplaats van je voortuin mag maken. Vaak heb je hier namelijk een omgevingsvergunning voor nodig. Dit komt omdat je een nieuwe uitweg maakt van de voortuin naar de openbare weg. Het is misschien ook handig om vooraf eerst met je buren te overleggen. Zij kunnen bezwaar maken tegen het parkeren in je voortuin als zij vinden dat hun uitzicht wordt belemmerd. Wanneer je al een oprit hebt om de auto te parkeren in je tuin dan is het natuurlijk geen enkel probleem om daar een mooie parkeerplaats van te maken. 

Wil je een carpoort in je tuin maken?

Heb je genoeg ruimte aan de voorkant van je woning? Dan kun je hier misschien wel een carpoort plaatsen. In veel gevallen is er voor het plaatsen van een carpoort géén vergunning nodig. Toch is het wel verstandig om vooraf bij hierover bij de gemeente informatie in te winnen. Natuurlijk geldt ook hier dat je het beste even je buren kunt inlichten over je voornemen. Zo weet je zeker dat je niet achteraf problemen krijgt met je buren. Het kan zelfs zo zijn dat zij het idee van je overnemen zodat je gezamenlijk een carpoort kunt maken. Of je kunt, indien nodig, met je buren samen een vergunning aanvragen.