Tuintrends

Vijf verrassende dingen die je in je tuin kunt proberen

Als tuinliefhebber ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar nieuwe trends en dingen om te proberen in de tuin. Het is echter niet te doen om elk jaar of elk seizoen je tuin helemaal om te gooien. Daarom kan het leuk zijn om te kijken naar kleine, verrassende dingen die je kunt toepassen in je tuin om deze van extra sfeer en uitstraling te voorzien. Wij geven je graag tips die je dit voorjaar kunt gaan proberen.

Hangende plantenpotten

Waarom zouden planten altijd moeten staan in een pot? Hangende plantenpotten zijn niet alleen mooi en origineel, maar geven je ook veel mogelijkheden. De mogelijkheid om je schutting bijvoorbeeld van fraaie beplanting te voorzien. Heeft jouw tuin een pergola, dan zijn hangende plantenpotten perfect om een intieme hoek te creëren. Er zijn ontzettend veel verschillende stijlen en soorten planten om uit te kiezen. Zo kun je helemaal jouw eigen sfeer creëren. 

Meer variatie in je seizoensplanten en -bloemen

Je hebt ongetwijfeld favoriete planten en bloemen. Maar in bijna elke tuin staan planten en bloeien bloemen die seizoensgebonden zijn. Elk voorjaar heb je dus weer de kans om prachtige nieuwe planten en bloemen in de grond te zetten. Een trend die sterk aan het opkomen is, is de wereldse tuin. Door in diverse hoeken telkens een andere stijl planten en bloemen vanuit een andere cultuur of ander werelddeel te planten, zorg je voor een prikkelende, boeiende tuin.

Prints

Wanneer je denkt aan de aankleding van je tuin, denk je automatisch vaak aan planten en bloemen. Natuurlijk mag een mooie tuinset niet ontbreken en besteed je aandacht aan de juiste verlichting. Iets wat je in steeds meer tuinen ziet, zijn fraaie weerbestendige prints. Dit kunnen zowel kleine als zeer grote prints zijn. Er is altijd veel keuze, dus ook jij kunt kiezen uit een print die perfect in jouw tuin past en zorgt voor de juiste sfeer. Met een kleurrijke, zonnige tint voeg je in een handomdraai een flinke vleug Ibiza toe, maar natuurlijk kun je ook gaan voor een oosterse print of een fraaie natuurprint voor extra rust.

Een avond bij het vuur

Van je tuin genieten is niet alleen iets dat je overdag doet. Ook ‘s avonds kan je tuin heerlijk zijn. Wat dan niet mag ontbreken, is een fijn vuur. Investeer dan ook in een mooie buitenkachel of, vaak nog veel gezelliger, een mooie vuurschaal in de door jou gewenste stijl en het door jou gewenste formaat. Zo zorg je ervoor dat je blijft genieten in je tuin als de zon ondergaat. Zeker met wat lekkere relaxstoelen of Fatboys kun je zo tot in de late uurtjes heerlijk genieten. 

De buitendouche

In de warme zomermaanden zijn er veel mensen die graag in de tuin leven. Heerlijk zonnen, een boekje lezen, lekker eten of barbecueën. Voor mensen voor wie de tuin echt een way of life is, is het aanleggen van een buitendouche een geweldige investering. Niets is lekkerder dan in je eigen tuin afspoelen na een middag zonnen of – wanneer je tuin is voorzien van een zwembad of jacuzzi – zwemmen.