Tuinmeubelen

Bijzonder stoer, de steigerhouten hoekbank

Bijzonder stoer, de steigerhouten hoekbank

Een robuuste hoekbank van duurzaam steigerhout is een echte aanwinst voor uw tuin waar u jarenlang plezier van hebt. De hoekopstelling zorgt dat u het uitzicht kunt afwisselen, comfortabel kunt wegkruipen met een boek en gemakkelijker kunt communiceren met huisgenoten of bezoek. Met een bijpassende tafel en eventueel extra loungestoelen van steigerhout creëert u een veelzijdige en sfeervolle zithoek. U kunt kiezen uit verschillende modellen, houtbehandelingen en kussens in allerlei kleuren. Zo past u de steigerhouten hoekbank eenvoudig aan de tuin en uw smaak aan. Natuurlijk kunt u deze robuuste banken ook binnen zetten, in een tuinkamer of onder een overkapping. 

Steigerhout is duurzaam, robuust en karaktervol

Steigerhout is hout dat afkomstig is van de fijnspar, ook wel vurenhout genoemd. Het is sterk en flexibel tegelijk en daarom geschikt voor steigers in de bouw. De planken krijgen een tweede leven door ze te verwerken tot in dit geval hoekbanken. Ze zijn schoongemaakt, gedroogd en geschuurd, maar blijven karakteristiek door de gebruikssporen. Dit geleefde en robuuste uiterlijk heeft een stoere en industriële uitstraling. Combinaties met een stalen frame of steigerbuizen versterken dit. Door uw steigerhouten hoekbank grondig te laten impregneren blijft deze langer mooi en het hele jaar weerbestendig. In plaats van steigerhout kunt u tegen een kleine meerprijs ook kiezen voor een versie van duurzaam Douglas hout, afkomstig van de dichtbij groeiende Douglas spar. Dit hout is wat strakker en donkerder van kleur en hoeft voor buitengebruik niet per se geïmpregneerd te worden. 

Kies uw favoriete hoekbank

U hebt een grote keuze in steigerhouten hoekbanken. Naast de uitstraling is belangrijk waarvoor u deze wilt gebruiken. Er zijn modellen met brede rechte armleuningen om een kopje of glas op te zetten of met schuine armleuningen waar u met een extra plofkussen heerlijk kunt loungen. Dit geldt ook voor een model waarvan een deel geen rug- of armleuning heeft, een zogenaamde chaise lounge. Misschien zoekt u juist een compacte steigerhouten hoekbank of eentje met een losse component om zelf de hoek te bepalen. U kunt uw hoekbank helemaal op maat laten maken en kiezen voor een olie- of verfbehandeling, naturel of in diverse kleuren. Wat betreft kussens is er keuze tussen strakke kussens op maat voor het zit- en ruggedeelte en zogenaamde plofkussens die u ook los kunt bestellen. Met een paar extra plofkussens in andere tinten maakt u steeds opnieuw een kleurrijk en vrolijk geheel. Een steigerhouten hoekbank staat niet alleen heel stoer, u heeft ook een comfortabele en stijlvolle zitplek met veel mogelijkheden.