Overig

Hoe duurzaam is uw tuin?

duurzame tuin

Energie is een flinke kostenpost. Al die maandelijkse voorschotten bij elkaar opgeteld, plus een eventuele bijbetaling, is een flink bedrag. En dit ieder jaar opnieuw. De energierekening wat terugbrengen, en dit structureel, is het overwegen waard en mogelijk. In deze blog enkele tips.

De tuin

De tijd dat u net dat ene buitenlampje tegen de gevel had, en voor de rest niets, zal wel een tijd geleden zijn geweest maar nu niet meer. Tegenwoordig is een volledige woonkamer in de tuin geen uitzondering meer. Een loungeset compleet met vloerkleed en salontafel in de tuin is bijzaak, want dat verbruikt geen gas en elektriciteit. Maar nog een extra lampje erbij en een buiten tv wel. En dat verbruik ziet u terug op de energierekening. Zorg dus dat het lampje in de tuin een energiezuinige LED lamp is. Laat de tv niet onnodig aan staan, en ook niet op stand-by. Bij apparaten op stand-by sluipt er toch altijd een beetje elektriciteit weg, en dat is verspilling. En die buitenlamp tegen de gevel; dat moet een sensorlamp zijn. Zo zal de lamp niet onnodig branden. Zet ook eventuele verlichting en de fontein in de vijver uit als u niet in de tuin bent. En wat absoluut niet meer kan; terrasverwarming. Dat is echt volledig verspilling. Mocht het ’s avonds fris worden, trek dan liever een vestje aan. En ook ’s avonds als het fris wordt; blijf allemaal buiten of ga allemaal naar binnen. Te vaak ziet u dat er één naar binnen is gegaan en de ander nog buiten zit, en zo is het verbruik dubbel, want binnen staat de tv aan en brandt het licht evenals in de tuin. Met deze tips zal u op termijn al een lagere energierekening verkrijgen.

Direct een lagere rekening

Bewuster omgaan met energie geeft een lagere energierekening op termijn, maar direct een lagere energierekening kan door het vergelijken van energie. U kunt  zien dat leveranciers verschillende tarieven rekenen en die vergelijken. Dan ziet u dat het voordeel al snel in de honderden euro’s per jaar loopt. Als u de tarieven vergeleken heeft kunt u overstappen van energieleverancier, dit is binnen enkele minuten gedaan. Tezamen met de besparingstips omtrent elektriciteitsverbruik in de tuin, en een voordelige energieleverancier, houdt u geld over en dit ieder jaar opnieuw.