Klussen

De zon is hier en het buiten roept om een nieuwe verflaag

schilderen buiten

Beginnen je vingers weer te trillen? De zon laat zich zien en de drang om weer naar buiten te gaan neemt steeds verder toe. De tuin roept je al dagen, want er is al weer zo veel te doen. Er moet gewied worden, de heg verdient een snoeibeurt en de bollen komen al weer uit de grond. En natuurlijk is het tijd om het tuinhuis en de gevels wat verder te inspecteren na die natte winter. En je weet: een goeie lik verf kan nooit kwaad. 

Ben je een beetje een klusser, dan draai je natuurlijk je hand er niet voor om weer eens goed aan de slag te gaan buiten. Onbewust heb je al een lijst gemaakt van alle details die de komende tijd wat extra aandacht verdienen en als je een beetje handig bent met de kwast, zal gepland schilderwerk zeker niet ontbreken. 

Welke verf past het best bij wat ik nodig heb?

De vraag is alleen waarmee ga je aan de slag? Waar begin je, met al die keuzes in verschillende verfsoorten, klaar voor gebruik op elk materiaal. Je doet er het best aan om een product te kiezen dat duurzaam is en voor geruime tijd mee gaat, zodat je niet ieder jaar opnieuw in je overal met de kwast, emmer en keukentrap aan de slag moet.

Professionele vak schilders en actieve doe-het-zelvers zijn erg enthousiast over Sigma S2U Allure Gloss, een extreem duurzame hoogglans lakverf. Deze verf is van hoge kwaliteit, dankzij de DGS-technologie en op basis van polyurethaan-alkydhars. Naast gemakkelijk in gebruik, zijn er nog verschillende pluspunten van dit product. 

Alle voordelen op een rij

Wat zijn de voordelen van de Sigma S2U Allure Gloss? De verf droogt binnen korte tijd en is makkelijk te gebruiken. Het is een perfect product voor all year round onderhoud van bijvoorbeeld kozijnen en gevels. Kaal gemaakt hout, behandeld hout en ook bestaande verflagen zijn prima te bewerken met deze verf. Ook kun je ermee schilderen op staal en non-ferrometalen. Daarvoor is het wel belangrijk om eerst een goede laag grondverf aan te brengen, alvorens de laklaag te verven. 

De verf is daarnaast 51% biobased, zodat je deze conform de ASTM D6866-richtlijn, op duurzame manier kunt gebruiken. Het 4-seizoenen onderhoud garandeert een product waarmee je het hele jaar kunt werken, met een goede beschermende werking als gevolg. Het hoogwaardig aspect van de verf, maakt dat je tien jaar lang niet meer naar het werk hoeft om te kijken. Een ander voordeel is dat je ermee kunt schilderen met temperaturen tussen de 0-30 graden. Mocht je onverhoopt ergens een stuk vergeten zijn, dan hoef je dus niet tot volgend jaar te wachten om te corrigeren, maar je kunt er gelijk mee aan de slag. Ten slotte is de Sigma S2U Allure Gloss ook weer vast, waardoor je de verf kunt gebruiken voor verschillende weersomstandigheden. 

Al met al maken deze aspecten de Sigma S2U Allure Gloss tot een uitstekend kwaliteitsproduct waarmee je zonder problemen aan de slag kunt voor een prachtig en duurzaam resultaat. Het is gemakkelijk aan te brengen op verschillende laagdiktes. Het glansbehoud op lange termijn is uitstekend en de hoge dekkingskracht zorgt ervoor dat je werk er blijvend goed uit ziet.