Klussen

Breng meer tijd buitenshuis door met de aanleg van een terrasoverkapping!

Dit jaar heb je ongepland meer dan ooit in huis doorgebracht dankzij de opkomst van het coronavirus. Nu het aantal gevallen meer dan ooit begint toe te nemen en de maatregelen die de regering aankondigt steeds strenger worden, begin je jezelf af te vragen hoe je straks een stuk comfortabeler thuis kunt zijn zonder tegen de muren aan te lopen. 

Je hebt er daarom over zitten denken om een terrasoverkapping aan te laten leggen. Op deze manier haal je of de tuin naar binnen of kun je je woonkamer naar buiten brengen. Met een vrij eenvoudig te installeren overkapping, kun je er straks zeker van zijn dat je in ieder geval wat meer in de buitenlucht kunt vertoeven dan nu, hetgeen je geen slecht idee lijkt nu de restricties die worden opgelucht vanuit de overheid het thuis blijven tot een nieuw geloof verheffen. 

Met een glazen schuifwand maak je van je terrasoverkapping een tuinkamer

Zonder al deze bijkomstigheden, is een terrasoverkapping natuurlijk helemaal geen gek idee. Het is een leuke en comfortabele aanvulling op je tuin, waardoor je daar ook een groot gedeelte van het jaar van kunt genieten. En het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je daar in de koudere maanden geen gebruik van kunt maken. Met de installatie van een glazen schuifwand kun je je overkapping ook probleemloos afsluiten en er een heuse tuinkamer van maken, waar je met weer en wind fijn tijd kunt door gaan brengen. 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor terrasoverkappingen. De grootte daarvan is afhankelijk van wat jij voor ogen hebt. Terrasoverkappingen zijn in vrijwel iedere maat realiseerbaar. De diepte gaat tot 4 meter, maar je kunt een overkapping oneindig breed maken. Ze beginnen van een diepte van 2,5 meter en deze kun je vervolgens iedere keer met stappen van een halve meter vergroten. 

Je hebt voor de aanleg van een terrasoverkapping in Nederland vrijwel nooit een vergunning nodig. Dit geldt echter niet als je terrasoverkapping groter is dan 30 vierkante meter, als hoofdwoning wordt gebruikt of meer dan 50% van je tuin oppervlak beslaat. In dat geval dien je er verstandig aan om even contact op te nemen met de gemeente waar je woont. Misschien dat je een vergunning nodig hebt, maar het kan ook zijn dat er sprake is van een meldingsplicht voor de aanleg. Houd er ook rekening mee dat je de hoogte van de overkapping niet boven de drie meter laat uitkomen. In dat geval heb je meestal wel een vergunning nodig. 

Een nieuwe terrasoverkapping zet je gemakkelijk zelf in elkaar 

De handige doe-het-zelver kan een terrasoverkapping makkelijk zelf in elkaar zetten. De verschillende onderdelen van de overkapping zijn op degelijke wijze verpakt en er is natuurlijk een goede handleiding die wordt meegeleverd bij de nieuwe overkapping. Zodoende dat je makkelijk zelf aan de slag kunt gaan om je nieuwe overkapping zelf te installeren. 

Twijfel daarom niet langer en ga op zoek naar een terrasoverkapping die jou in staat stelt optimaal te genieten van je tuin. Je kunt online genoeg voorbeelden vinden die jou kunnen inspireren alvorens je een definitieve keuze maakt voor een bepaald model. Haal meer uit je tuin en geniet van je herwonnen vrijheid in de buitenlucht met een nieuwe terrasoverkapping!