Tuinmeubelen

Buiten loungen op een steigerhouten loungeset

loungeset

Met het vooruitzicht dat we weer richting de zomer gaan, kijk je steeds vaker naar de tuin. Is het niet eens tijd om daar een leuke steigerhouten loungeset neer te zetten? Je kunt dan lekker ontspannen in de tuin zitten en genieten van de mooi aangelegde borders of de moderne indeling van je tuin. Nu is het moment om daar over na te gaan denken. En dus te onderzoeken welke steigerhouten loungeset het beste bij jouw tuin past.

Een landelijke of moderne uitstraling

Met een steigerhouten loungeset kun je alle kanten op. Want dankzij de natuurlijke uitstraling past dit hout bij iedere stijl. Of je nu van een warme, landelijke sfeer houdt of liever een strakke, moderne steigerhouten loungeset hebt, het kan allemaal. Je kiest namelijk niet alleen voor de mooie houten kleur, je hebt ook nog de mogelijkheid om de loungeset een persoonlijk tintje te geven. Kies bijvoorbeeld voor een witte verf als coating of juist voor behandeling met een natuurlijke olie. In beide gevallen heb je in principe dezelfde steigerhouten loungeset, maar krijg je direct een hele andere sfeer. Natuurlijk speelt ook het ontwerp van de meubels een grote rol in de stijl en ook de kleur van de kussens bepalen het gevoel. Maar in de basis zijn er veel verschillende mogelijkheden, zodat je altijd een steigerhouten loungeset hebt die helemaal bij jouw wensen aansluit.

Stel zelf je steigerhouten loungeset samen

Een van de voordelen van een steigerhouten loungeset is dat je niet gebonden bent aan standaard afmetingen. Dat wil zeggen dat je voor ieder type tuin een mooie loungeset kunt krijgen. Want voor een kleiner terras kies je gewoon voor een tweepersoonsbank en een paar losse stoelen. Hierdoor ben je flexibel in de indeling. Heb je meer ruimte dan is het natuurlijk ook mogelijk om een grotere bank te kiezen. Of een paar banken met losse stoelen. Een salontafel is daarbij een mooie aanvulling. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, vind je altijd een steigerhouten loungeset die in jouw tuin of op jouw terras past. Wil je een apart ontwerp dan kun je ook kiezen voor een combinatie van steigerhout met een metalen onderstel. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook heel elegant en ruimtelijk.

Eenvoudig te onderhouden

Volop genieten van je tuin betekent natuurlijk niet dat je veel tijd kwijt wilt zijn aan het onderhoud van je steigerhouten loungeset. Gelukkig is dat ook niet nodig. Het hout wordt vooraf behandeld zodat het goed bestand is tegen weersinvloeden. Je kunt de steigerhouten loungeset dan ook met een gerust gevoel buiten laten staan. Het schoonmaken van het hout vraagt daarnaast weinig inspanning. Je kunt volstaan met een keer per jaar de meubels schoon te maken met bijvoorbeeld een sopje van groene zeep. Dit breng je aan op de meubels en je borstelt het vervolgens af. Heb je gekozen voor een bepaalde coating, let er dan natuurlijk op dat deze verf ook tegen de weersinvloeden kan. In dat geval is het wellicht verstandig de meubels in de winter, als je ze niet gebruikt, af te dekken. Ook de stof van de kussens is weerbestendig. Met dit in gedachten kun je vanaf nu het hele jaar door van je tuin genieten vanuit je steigerhouten loungeset.