Planten

Musa bananenplant

musa bananenplant

De Musa plant staat bekend als een bananenplant. Door de grote, harde, groene balderen krijgen ze een mooi tropisch uiterlijk. De bladeren groeien vanuit verschillende punten. De bananenplant is een snel groeiende plant en heeft daarom wat extra aandacht nodig. Houd je bananenplant mooi en gezond. Hoe moet je dit doen? Dat lees je hier. 

Water geven

De bananenplant bestaat voor 80% uit water. De plant heeft daarom ook veel water nodig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt. In de warme zomers neemt de plant twee keer zoveel water op in vergelijking met de winter. In het hoge zomerseizoen, wanneer het echt warm is, zullen de grotere bladeren veel vocht verdampen. Het advies is dan ook om de plant vaker water te geven. Wanneer we gemiddeld kijken naar het hele jaar, dan is twee keer per week water geven wel voldoende. 

Onderhouden van de plant

Als je de plant om de juiste manier onderhoudt, dan gaat de plant het langste mee. De randen van de bladeren aan de onderkant zullen al snel bruin kleuren. Deze kleur wordt veroorzaakt door moeder natuur en kan jij dus niet voorkomen. Stoor jij je aan de randen en vind je ze echt lelijk? Dan kan je ze afknippen. Naar een langere tijd zal het gehele onderste blad afsterven. Knip het dode blad tot vijf centimeter van de stam af met een snoeischaar. De restanten zullen afsterven en zijn na verloop van tijd eenvoudig van de plant af te trekken. 

Giftig en ziektes 

De Musa bananenplant is van nature geen giftige plant. Het advies is wel om de bananen of andere delen van de plant niet te gebruiken voor consumptie. De plant wordt namelijk bij de kweker of door jou bestreden met een aantal chemische middeltjes. Door deze chemische middeltjes wordt consumptie afgeraden. De plant kan rotte plekken hebben bij haar stam. Deze plekken ontstaan door het geven van te veel water. De rotte plekken kunnen worden weggesneden en in het vervolg kan je de plant dus minder water geven. Heeft de plant toch wel last van ongedierte of ziektes? Dan raden wij aan om dit op chemische of biologische wijze te behandelen. 

Koop jouw Musa plant 

Ben jij op zoek naar een Musa bananenplant voor in of rondom jouw huis? Dan ben je bij MyPalmShop aan het juiste adres. Het brede assortiment kun je online bekijken. Er is veel beschikbaar, dus we snappen als je door de bomen het bos niet mee ziet. Wij helpen jou graag met het kiezen van een mooie bananenplant voor jouw huis.