Tuinonderhoud

Je tuin klaar maken voor de zomer

tuin zomerklaar maken

Iedereen wilt natuurlijk dat zijn tuin helemaal klaar is voor de zomer, daarbij komen verschillende dingen kijken. Het is natuurlijk heel belangrijk om er voor te zorgen dat je tuin wel helemaal klaar is voor hoge temperaturen. Wil je weten hoe je daar voor zorgt? Lees dan snel dit blog!

Wat doen voor de zomer begint?

Voordat de echte eerste hoge temperaturen zullen komen zijn er al wel wat dingen die je beter gedaan kunt hebben in je tuin. Als je bijvoorbeeld beschikt over een gazon, maai het dan nog even goed en zorg ervoor dat het de perfecte lengte is. Ga er even goed langs met de elektrische grasmaaier. Zie je nog veel onkruid in je tuin, verwijder dit dan allemaal. Onkruid gaat tussen je planten zitten maar ook tussen de steentjes. Verwijder dit allemaal met de hand of met een klein harkje bijvoorbeeld. Uiteraard is snoeien ook een hele belangrijke, ga al je planten even na en kijk welke er gesnoeid moeten worden. Snoei het lekker kort zodat het de meeste kans heeft op het overleven van de hoge temperaturen. Snoei de heggetjes en hou de planten goed bij met een heggenschaar. Desnoods snoei je nog je bomen als je die hebt in de tuin, even de kettingzagen erbij pakken en het is zo gedaan. 

Wat doen tijdens de zomer?

Tijdens de zomer is de allerbelangrijkste taak die je hebt het sproeien. Zorg ervoor dat je planten genoeg vocht hebben. Aangezien temperaturen erg hoog kunnen oplopen is het belangrijk dat de planten genoeg water hebben. Hierdoor wordt uitdroging voorkomen en zorg je ervoor dat je planten niet dood gaan. Daarom dus even genoeg sproeien, het liefst iedere dag eventjes als het echt heel droog en warm is. Het verschilt wel per plant hoeveel water ze nodig hebben dus daar moet je rekening mee houden. Maar iedere avond even de tuinslang pakken en sproeien kan zeker geen kwaad. Ook in de zomer geldt dat onkruid weghalen belangrijk is, ook het verwijderen van dode planten is erg belangrijk. Met deze tips zal je tuin ongetwijfeld de zomer doorstaan!