Erfafscheiding

Hoe vind je de juiste schutting voor de tuin?

De ideale schutting voor jouw tuin vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Door de vele verschillende opties die tegenwoordig aangeboden worden is het namelijk erg moeilijk om te beslissen welke schutting het beste bij de tuin past. Maar aan de andere kant brengen de vele opties ook weer mogelijkheden met zich mee. In deze blog vertellen we je daarom meer over de verschillende mogelijkheden als het gaat om schuttingen.

Materiaal voor de schutting  

Voorheen werden schuttingen voornamelijk gemaakt met een houten fundering. Hout is altijd al een toegankelijk materiaal geweest om een schutting mee te maken. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er gebruik gemaakt wordt van beton voor de fundering van een schutting. Een betonpaal brengt zo zijn voordelen met zich mee. Een houten paal heeft de mogelijkheid om te gaan rotten, een betonpaal rot niet. Door het opkomende gebruik van betonpalen bij het maken van schuttingen, krijg je steeds vaker te zien dat een schutting gemaakt wordt van zowel hout als van beton. Ondanks dat beton een goede fundering biedt voor een schutting, is een beton hout schutting aan een mooie presentatie in de tuin. Als je persoonlijk niet van het uiterlijk van beton houdt, zijn houten palen als fundering van de schutting nog steeds een goede en beschikbare keuze. Tegenwoordig bieden betonnen palen meer mogelijkheden als het gaat om uiterlijk, waardoor de optie van betonnen palen ook toegankelijker wordt.

Het uiterlijk van de schutting   

Het gebruik van betonpalen heeft invloed op de presentatie van de schutting. Beton wordt snel geassocieerd met een saai en industrieel uiterlijk. Tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden als het gaat om het uiterlijk van betonpalen voor een schutting. Zo kun je kiezen of je grijs beton, antraciet beton of wit/grijs beton. Ook kun je ervoor kiezen of je een ruwe afwerking wil of een gladde afwerking van het beton. Door de mogelijkheden van het uiterlijk van het beton, kun je beter een gepaste schutting ontwerpen voor jouw tuin met betonpalen. Als je bijvoorbeeld een donkere kleur hout neemt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze te combineren met antraciet betonpalen. Donker hout met antraciet betonpalen maakt een mooi geheel voor een passende schutting in de tuin. Mocht je meer van de lichte tinten zijn, dan is een witte betonpaal met een lichte kleur hout een mooie passende schutting.