Tuintrends

Contrasten en natuurlijke materialen, de trend voor de nieuwe tuinen

Zoals we al eerder op tuintrends hebben kunnen lezen, is de combinatie van diverse materialen dit jaar echt in opmars. Denk hierbij aan een tuintafels met aluminium met hout, of een schutting met natuursteen zoals de zwerfkei daarin verwerkt. Of een plantenborder in betonlook samen met felle bloemen als vulling. Het buitenleven wordt dus extra geaccentueerd in de tuin van 2018.

Omdat de wintermaanden het uitgelezen moment zijn om over de tuin na te denken geven we je hier nog een paar tips om de inrichting van je nieuwe tuin een stimulans te geven.

Zwart en wit mogen weer

De modekleur van dit jaar is groen. Dus je zult in de tuinen weer veel groene elementen mogen verwachten maar ook zwart en wit mogen weer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwart en witte tuinstoelen bijvoorbeeld. De jaren 80 komen dus weer een beetje terug.

Neem de stijl van je interieur mee naar buiten

Een andere trend we we veel gaan zien is dat de stijl van binnen meegenomen wordt naar de tuin. Denk hierbij aan de kleuren of de type meubels die binnen gebruikt zijn ook naar buiten toe door te trekken. Het leuke hieraan is dat wanneer je in huis staat – zeker wanneer je een serre hebt – de woonkamer echt lijkt door te lopen. En andersom dus ook. Hierdoor worden huis en tuin een nog grotere eenheid.

Houd je vakantiegevoel ook vast in de tuin

In de voorgaande jaren deden het strandmeubilair al hun intrede in onze tuinen. Mooie grote XXL strandstoelen bijvoorbeeld of een terras tafel van steigerhout. Ook dit jaar blijft deze trend zich voortzetten.

Deze ontwikkeling zien wij sowieso ook op andere gebieden, zo zien we ook dat er alternatieve werkplekken in de tuin ontstaan, zoals de man cave of juist een relaxplek in de vorm van een loungehoek al ware het de zithoek van een strandtent. Het is duidelijk dat men tegenwoordig het onaangename met het aangename wit verenigen. Daarnaast wil men vasthouden aan dat vakantiegevoel in de zomer, ook thuis!

Oud wordt weer nieuw

De immens populaire 60×60 tegel begint langzaam aan terrein te verliezen. Men gaat nu weer meer voor de wat robustere look. Zoals het gebruik van kinderkopjes of oude gebakken klinkers.Niet alleen passen zij goed bij de meer natuurlijke uitstraling van de tuin, ze vergen ook nog eens minder onderhoud. Omdat de kopjes of klinkers door slijtage van weer en wind juist mooi rond geworden. Waardoor ze veel minder onderhoud nodig hebben!