Planten Tuin algemeen Tuinonderhoud

Creatieve tips om planten te steunen

ips om planten te steunen

Er staat weer een nieuw seizoen voor de deur. En dat betekent dat het hoog tijd is voor de tuin opknappen en het zomerklaar maken van je tuin en planten. Vooral planten en bloemen kunnen de komende maanden, als het zomer is, wel een steuntje in de rug gebruiken. Maar wat kun je allemaal doen om de flora en fauna, en dan specifiek tuinplanten, te helpen om de komende tijd goed te doorstaan? De tips hieronder gaan je hierbij helpen!

Ga slim om met regenwater

Los van het seizoen, dus ook in de zomermaanden, kan het in Nederland flink hozen.
Via een regenton regenwater opvangen is en goede manier om slim om te gaan met hemelwater. Zeker in de zomer, als water schaars is, is het prettig als je een regenton vol water hebt waarmee je je planten van extra water kunt voorzien. De tuin opknappen kun je zo doen met gratis water. Tegelijk doe je iets goeds voor het milieu. Hoe meer mensen water recyclen in de hete zomertijd, hoe minder de watervoorziening in die periode belast wordt.

Zorg voor extra voedingsstoffen voor je planten

Naast regenwater opvangen en hergebruiken, kun je nog meer voor je tuinplanten doen. Het kan nooit kwaad om de grond waarin je planten groeien van extra voedingsstoffen te voorzien. Voeg vruchtbare pootgrond toe aan de bestaande laag aarde die in je tuin ligt en mix de grond goed. Je bent dan verzekerd van een bodem met voldoende mineralen en voedingsstoffen om je planten en bloemen goed te laten groeien.

Help klimplanten in je tuin een handje!

Heb je klimplanten in de tuin en wil je je tuin opknappen? Dan verdienen je klimplanten extra aandacht! Als er in de tuin geen structuren aanwezig zijn (zoals een schutting of een gaasnet) om je klimplant de lucht in te helpen groeien, kun je die zelf plaatsen om jouw klimplanten een handje te helpen. De beste tip die we je kunnen geven is om hiervoor gebruik te maken van bamboestokken of van een hazelaar. Steek een paar bamboestokken in de grond en om je klimplanten een groeikans te geven en je bent eigenlijk al klaar. Prettig aan vooral bamboestokken is dat ze een natuurlijke uitstraling hebben en lekker goedkoop zijn in de aanschaf! Naast regenwater opvangen en hergebruiken is het plaatsen van een bamboe structuur een van de aardigste dingen die je kunt doen om jouw tuinplanten te helpen groeien!