Tuinmeubelen Tuintrends

De grootste tuinmeubeltrends van de zomer van 2020: een handig overzicht

tuinmeubeltrends van 2020

Check it out: de grootste tuinmeubeltrends van 2020

Het wordt alweer heerlijk weer in Nederland. Regelmatig prikken de zonnestralen door het wolkendek en steeds vaker kun je in de tuin lekker zonnen, terwijl je uitkijkt op een strakblauwe hemel. Als het steeds vaker zulk lekker wordt, is het hoog tijd om de tuin klaar te maken voor de zomer. Comfortabel zittende tuinmeubels en eigentijdse loungesets of tuinsets horen daar natuurlijk helemaal bij. Want in je eigen tuin wil je uiteraard lekker relaxed in de zon kunnen zitten om van het seizoen, jouw tuin, het lekkere weer, leuk gezelschap en vol smakende drankjes en eten te genieten. Maar welke tuinmeubels zijn daarvoor geschikt. Wat zijn momenteel de grote tuinmeubeltrends van 2020? De grootste en meest interessante tuinmeubeltrends 2020 hebben we in dit artikel voor je verzameld. Er is keuze genoeg, dus je gaat zeker iets vinden dat perfect past bij jouw hoge eisen en wensen! Doe je voordeel met onze tips en ideeën en maak er een onvergetelijke zomer van voor jezelf en je geliefden!

Touw of rope is een van de grootste tuinmeubeltrends van 2020

Een van de meest hippe tuinmeubeltrends 2020 is touw/rope tuinmeubels kopen. Dit zijn meubels die qua zitting en leuning zijn bekleed met touw. Een van de grote voordelen van deze meubelstijl is dat rope tuinmeubilair er modern, strak én gezellig uitziet. Daarbij zijn dit soort tuinstoelen ster en goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Prettig aan touw en rope tuinmeubels is ten slotte dat ze met allerlei stijlen tuintafels te combineren zijn.

Natuurlijke en duurzame materialen als basis

Tot de toplijst tuinmeubeltrends van 2020 behoort ook het gebruik van duurzame, milieuvriendelijke en natuurlijke materialen. Net als de afgelopen jaren is ook dit zomerseizoen teakhout als duurzaam en natuurlijk materiaal populair. Een verantwoorde keuze voor wie oog heeft voor duurzaamheid en milieu, zijn verder tuintafels, loungesets en stoelen die rvs als basismateriaal hebben. Het uitgangspunt is hier: kies tuinmeubels met een materiaalsoort die lang meegaat en die weinig onderhoud nodig heeft. Zo ben je én maatschappelijk bezig én kun je lange tijd probleem genieten van je tuinset!

All weather tuinmeubelen

Trendy zijn, als het aankomt op dé tuinmeubeltrends van 2020, all wheather loungebanken, die voorzien zijn van stijlvolle en eigentijdse kussens. Een loungeset die je in principe het hele jaar door buiten kunt laten staan (natuurlijk zo nu en dan afgedekt met een hoes voor extra bescherming) is praktisch ideaal. Zodra de zon doorbreekt of de terrasheater aanstaat, kun je namelijk in de tuin gaan zitten. Zo geniet je optimaal van het heerlijke buitenleven in de tuin en van de hoogste vorm van comfort die qua tuinsets mogelijk is. Fijn is verder dat er qua stijlen all wheater tuinsets veel keuze is.

Accessoires voor extra sfeer en comfort

De echte tuinliefhebber kan vandaag de dag niet zonder enkele tuinaccessoires, die het tuinleven nog comfortabeler en gezelliger maken. Een van de belangrijkste tuinmeubeltrends 2020 qua accessoires, is het gebruik van sfeerverhogende elementen als een gaslantaarn, een terrasheater en/of strakke vuurhaarden voor in de tuin. Niet alleen verhogen dit soort toevoegingen de sfeer op je terras. Ze zijn ook praktisch en zorgen voor warmte, licht en comfort. Zo kun je ook in de latere uurtjes of als het buiten fris wordt, nog heerlijk in je mooie tuin zitten.

Minimalisme als kernwoord

Eenvoudige, strakke en praktische tuinmeubels staan dit jaar hoog in lijstjes topmeubilair voor in de tuin. Ga voor een minimalistische tuinset van bijvoorbeeld rvs, en creëer zo een modern en eigentijds gevoel. Qua tuinsetten is er qua minimalistische designs genoeg aanbod voor de kritische consument!