Tuintrends

Wat zijn momenteel populaire planten voor in de tuin?

populaire tuinplanten
Wil je een tuin die sfeer ademt en een rustgevende uitstraling heeft? Dan is het aan te raden om mooie, bijzondere en populaire tuinplanten aan te schaffen. Zonder enkele fraaie planten is een tuin namelijk geen echte tuin. Maar ga je op zoek naar planten in een tuincentrum of online, dan kom je erachter dat er toch wel heel veel keuze is op dit gebied. Er zijn tal van soorten, kleuren en formaten planten die je voor jouw tuin kunt aanschaffen. Maar wat zijn de echt populaire tuinplanten dit jaar? Welke populaire planten voor in de tuin moet je minimaal in overweging nemen in 2020 als je jouw tuin wilt vergroenen en opknappen. We maakten een overzicht voor je van dé topplanten van 2020! Er zitten vast wel enkele planten tussen die je direct aanspreken en een verrijking voor je tuin vormen!

Camellia: de verrassend kleurrijke Japanse roos

populaire planten voor in de tuin

Houd je van een kleurrijke en verrassende tuin, waarvan de planten direct positief in het oog springen? Dan is een van de populaire tuinplanten die je kunt kopen de camellia, ook wel bekend als de Japanse roos. De camellia is een prachtig elegante tuinstruik, waar indrukwekkend romantische roze bloemen uit groeien. In een tuin met camellia voelt iedereen zich dan ook snel op zijn of haar gemak! Dus daarom zetten wij deze plant op nummer één van de meest populaire planten voor in de tuin.

Hortensia: nog steeds een onvolprezen prachtplant voor in de tuin

mooie planten voor in de tuin

Tot de toppers onder de populaire tuinplanten hoort ook dit jaar, zoals vaker, de onvolprezen hortensia. Wat de hortensia met name uniek maakt, is de veelkleurigheid van deze tuinplant en het feit dat je deze plant ook prima kunt laten drogen of er een mooie bloemstukje van kunt maken. Qua kleuren kun je met deze hoogvlieger onder de populaire planten voor in de tuin veel kanten op. Zo zorgen witte hortensia’s voor een rustgevend effect. Ga je voor roze of rode hortensiaplanten, dan creëer je een warme, intieme en romantische tuin waarin je heerlijk kunt wegdromen. En dan hebben we de visueel indrukwekkende paarse en blauwe hortensia’s nog niet eens genoemd…

Lavendel: omdat je neus ook wat wil

lavendel voor in de tuin

Al jaren is de lavendel een klassieker als het om de meest populaire tuinplanten gaat. De geur van deze populaire tuinplanten kent iedereen en roept direct positieve gevoelens op. Als paarsgekleurde bloeiende vaste plant verrast lavendel niet alleen door de lekkere geur van deze plant, maar ook door is deze ook veelvormig en optisch altijd indrukwekkend. Echte tuinliefhebbers kiezen in 2020 dan ook voor de aankoop van lavendel als een van de populaire planten voor in de tuin.

Buddleja: voor de liefhebbers van vlinders

Buddleja

Planten die veelkleurige vlinders aantrekken zijn dit jaar ook geliefd. De buddleja is in dit verband een onovertroffen vaste tuinplant, die in brede zin goed is voor de flora en fauna in je tuin. Deze vlinderstruik trekt bijzondere soorten vlinders aan, maar ook bijen en hommels. Om deze reden is de buddleja een van de meest populaire planten voor in de tuin.