Tuinmeubelen

Ooit gehoord van Douglas tuinmeubelen?

tuinmeubelen

Wilt u nieuwe tuinmeubelen voor de tuin? Dan heeft u een grote keuze want tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt kiezen uit stalen stoelen, kunststof meubels of diverse soorten houtsoorten voor tuinmeubelen. De Douglas tuinmeubelen zijn erg populair en dat is ook niets voor niets. Het zijn tuinmeubelen die passen bij de huidige trend op het gebied van groen wonen en duurzaamheid. Het Douglas houdt is een van de meest stevigste en hardste naaldhoutsoorten uit Europa en daarom zeer geschikt voor buiten. Daarnaast zijn de Douglas tuinmeubelen ook nog eens een prachtig natuurproduct dat dankzij een aantal sterke eigenschappen van het hout uitermate geschikt voor de tuinmeubelen. Ook heeft het hout een natuurlijke en stoere uitstraling.

De kenmerken van Douglas tuinmeubelen

Het Douglas hout kenmerkt zich door een fijne tot matig grove nerf.  De Douglasspar is nog niet zo bekend als een eik of een beukenboom, maar toch heeft het de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Het is van nature al hard uit maar naar droging wordt het hout steeds harder. Laat u het hout onbehandeld dan gaan de Douglas tuinmeubelen tien tot vijftien jaar mee, laat u het hout behandelen dan  gaat het nog veel langer mee. Door de hoge duurzaamheid zijn Douglas tuinmeubelen dan ook een goed en milieuvriendelijk alternatie voor bijvoorbeeld geïmpregneerd hout. Geïmpregneerd hout bevat namelijk veel schadelijke stoffen om de verhoogde duurzaamheid te bereiken. Douglas hout is met meest bekend van het gebruik voor overkappingen, vlonders, veranda’s of schutting. Ook wordt het binnenhuis weleens gebruikt, bijvoorbeeld voor de lambrisering, wandbekleding, vloeren of plafonds. Toch is het Douglas hout het meest geschikt voor buiten en voor tuinmeubelen.

Behandeling Douglas tuimeubelen

Heeft u Douglas tuinmeubelen gekocht dan is het goed om deze te behandelen met een olie. Deze olie is niet alleen geschikt voor steigerhouten meubelen maar ook voor de Douglas tuinmeubelen. Hierdoor zijn de tuinmeubelen niet alleen beter bestand is tegen de verschillende weersinvloeden maar ook wordt de levensduur er ook door verlengd.  Gaat u het meubel onderhoud geven dan is het verstandig om eerst de tuinmeubelen licht op te schuren voordat u ze opnieuw behandeld met de olie. Ook kunt er voor kiezen om ze te behandelen met een licht dekkende verf. Maar in feite zijn de Douglas tuinmeubelen al een uniek en mooi meubelstuk op zich wat geen verfbeurt meer nodig heeft. Wilt u graag Douglas tuinmeubelen aanschaffen? Kijk dan online naar het aanbod. Alle meubels worden met de hand gemaakt en zijn van hoge kwaliteit. e