Uncategorized

De ideale thuiswerkplek creëer je door een tuinkantoor te bouwen

tuinkantoor

De omstandigheden waaronder je voorheen je dagelijkse werkzaamheden uitvoerde zijn de afgelopen maanden dankzij de opkomst van het coronavirus aan de nodige veranderingen onderhevig geweest. Thuis werken is het nieuwe normaal geworden en waar je voorheen dagelijks naar kantoor heen en weer reisde, kom je vandaag de dag nog amper de deur uit, behalve voor het doen van de nodige boodschappen. 

Al bij al is het een flinke verandering en is de manier waarop je je werk doet is ingrijpend anders geworden. Niet langer zit je op kantoor, omringd door je collega’s, met wie je samen aan projecten werkt. Tegenwoordig vinden al je meetings plaats achter je beeldscherm en moet je online aan de slag om hetzelfde resultaat te kunnen bewerkstelligen dat je voorheen groepsgewijs op kantoor bereikte.

Werken vanuit de woonkamer is toch niet de meest ideale manier

Gedurende de eerste maanden was het behoorlijk aanpassen. Werken vanuit de huiskamer was toch niet helemaal jouw ding. De kinderen zijn veel thuis en het ontbreekt je aan de mogelijkheden om je echt te kunnen concentreren op je werkzaamheden, te midden van zoveel mensen die hun dagelijkse bezigheden uitvoeren in dezelfde ruimte waar jij je op verschillende projecten probeert te concentreren.  

Omdat het er vooralsnog niet op lijkt dat er de huidige situatie snel zal veranderen, ben je daarom op zoek naar de beste manier om een degelijke werkplek te creëren, vanaf waar je je zonder teveel afleiding volledig op je werk kunt richten. Na een aantal maanden te hebben gewerkt vanaf de eettafel in de kamer is het nu toch echt tijd om een echte werkplek te creëren, waar jij je op je werkzaamheden kunt richten.

Waar kun je een geschikte ruimte inrichten om probleemloos te werken?

Zodoende dat je de afgelopen weken al eens goed hebt nagedacht om elders in huis een speciale ruimte in te richten, waar jij je puur en alleen op je werk kunt richten. De enige beschikbare plek is echter de wasruimte en je hebt er eerlijk gezegd geen zin in om straks tussen de drogende kleding  online vergaderingen te moeten houden. Je zult aan iets anders moeten denken om tot een functionele oplossing te komen die ook op de lange termijn voldoet aan wat jij zoekt als degelijke ruimte waar jij je op je werk kunt richten. 

Een collega van je raadt je aan om eens te kijken naar de mogelijkheden voor een tuinkantoor. Je hebt de nodige ruimte beschikbaar in je tuin, dus het idee lijkt je niet eens zo gek. Na het nodige speuren op het internet vind je daarnaast de nodige opties voor verschillende tuinkantoren, die voorheen niet eens bij je op waren gekomen. 

Wat is een tuinkantoor precies?

Een tuinkantoor is de ideale oplossing voor mensen die thuiswerken. Er zijn uiteenlopende modellen beschikbaar, afhankelijk van de gewenste grootte en voorzieningen. Tuinkantoren worden standaard geleverd met tegelfundering, schilderwerk, elektra, vloer- en dakisolatie. Ook de plaatsing en montage van een tuinkantoor behoren tot de service die bij de aanschaf van een tuinkantoor zijn inbegrepen. Bovendien kun je daarnaast een investeringsaftrek krijgen. Hiervoor dien je echter wel een toilet te plaatsen in het kantoor. 

Een tuinkantoor laten installeren lijkt de beste oplossing om je van een degelijke werkplek te voorzien. Thuiswerken krijgt een heel andere dimensie als je je dagelijkse werkzaamheden kunt uitvoeren vanaf een speciale werkplek, waar je niet langer de nodige afleiding ervaart, zoals wanneer je vanuit de woonkamer aan de slag gaat.