Tuin algemeen Tuintrends

Wat is de juiste verlichting voor buiten?

Toen het afgelopen voorjaar al snel duidelijk werd dat je de zomer niet op de gebruikelijke manier zou gaan doorbrengen, was je er als de kippen bij om ervoor te zorgen dat je de zomermaanden comfortabel in en om het huis zou kunnen doorbrengen. Het plotseling opgedoken coronavirus zorgde ervoor dat je je jaarlijkse vakantie plannen moest annuleren en met het vooruitzicht op een zomer in en om je huis, werd het vernieuwen van je tuin een van de belangrijkste items op je agenda. 

Aangezien je de afgelopen jaren het merendeel van de zomer in het buitenland door had gebracht, was het nooit echt een prioriteit geweest om je tuin op orde te hebben. Heel af en toe nam je wel eens plaats op de stoel naast de keukendeur, maar over het algemeen werd het daadwerkelijke gebruik van je tuin slechts beperkt tot een parkeerplaats voor je fiets en het bewaren van lege flessen en af en toe een gevulde afvalzak. 

Bij het reorganiseren van je tuin kwam ook gepaste verlichting kijken

Toen de wereld echter plotseling tot stilstand kwam vanwege het coronavirus en het de deur uitgaan zoveel mogelijk moest worden vermeden,  werd je je echter bewust van hoe waardevol het was om over je eigen tuin te beschikken in het midden van de stad. Zodoende dat je er niet lang over hoefde na te denken en al snel aan de slag ging om je achtertuin na jaren achterstallig onderhoud eens goed op orde te brengen.

Het onkruid werd gewied, het opgestapelde afval werd eindelijk een keer verwijderd en vervolgens werd het tijd om echt aan de slag te gaan om van de tuin een comfortabele plek te maken waar je menige zomeravonden op je gemak zou kunnen doorbrengen. Na het nodige meten en berekenen, zorgde je er echter voor dat je binnen een maand een comfortabele zithoek had ontworpen, voorzien van een loungeset, vuurkorf en zelf ontworpen pergola, voor wanneer je in de middag toch behoefte had aan een beetje extra schaduw.

Met een goede verlichting geef je je tuin een extra dimensie

Nadat je een aantal avonden buiten had doorgebracht, kwam je er echter al snel achter dat je een belangrijk aspect over het hoofd geslagen had. Het ontbrak je buiten in de tuin namelijk aan degelijke verlichting. Je had je plan om een comfortabele stek buiten te verwezenlijken vervuld, alleen was het plannen van de nodige verlichting je volledig ontgaan.

Je hebt de zomer echter probleemloos overleefd, dus een degelijke verlichting in de achtertuin was niet helemaal noodzakelijk. Desondanks wil je er toch zeker van zijn dat je er komende zomer op bent voorbereid en de nodige verlichting hebt geïnstalleerd, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden door je achtertuin. 

Een sokkellamp is speciaal ontworpen om buitenshuis gebruikt te worden

Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties beschikbaar om je tuin van de juiste verlichting te voorzien. Door een zogenaamde sokkellamp te plaatsen, verzeker je jezelf ervan dat je je tuin probleemloos van het nodige licht kunt voorzien. Sokkellampen zijn namelijk speciaal ontworpen om buitenshuis gebruikt te worden. 

Of je er nu voor kiest om je oprit, tuinpad of loungehoek te verlichten, een sokkellamp is de ideale manier om dit te realiseren. Je kunt vandaag de dag kiezen uit verschillende modellen, zodat je er zeker van zijn dat je het type verlichting kiest dat het beste past bij jouw stijl. Of het nu gaat om een klassieke of moderne versie, een goede sokkellamp draagt bij aan de stijl, het comfort en de toegankelijkheid van jouw tuin en andere ruimtes buiten!