Tuinmeubelen

De kenmerken van een granieten tuintafel

granieten tuintafel

Een granieten tuintafel gaat een leven lang mee, als je daar goed mee om gaat tenminste. Vind je het niet erg om net even iets meer aan een tuintafel uit te geven en wil je graag genieten van duurzame luxe? Dan is een granieten-, of andere natuurstenen, tuintafel wellicht iets voor jou. Natuursteen is een materiaal wat heel stijlvol gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld kwalitatief hoogwaardige vlechtwerk tuinstoelen. Is je interesse getriggerd? Lees dan verder voor de voor- en nadelen van een tuintafel van natuursteen.

Duurzaam

Graniet, ook wel natuursteen genoemd, heeft als groot voordeel dat het jarenlang meegaat. Je kunt stellen dat het niet kapot te krijgen is. Daarnaast heeft een natuurstenen tuintafel heel weinig onderhoud nodig. Deze tuintafels zijn namelijk vorst- en UV-bestendig. Een ander groot voordeel is dat een tuintafel van natuursteen in bijna alle mogelijke afmetingen te verkrijgen is. Dit komt omdat de bladen per stuk worden vervaardigd, van het natuurlijke materiaal. Zo zijn er granieten tuintafels tot zo’n drie meter lengte te verkrijgen. 

Natuursteen is erg zwaar

Een nadeel dat toch wel overwogen moet worden, is dat een natuurstenen tafel heel zwaar kan zijn. Hierdoor kan deze niet gemakkelijk verplaatst worden. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet dagelijks tuintafels verplaatsen, maar toch is het iets om in gedachten te houden. De tip die we je hier wel mee willen geven wat betreft het gewicht: Zorg dat je de granieten tuintafel ergens koopt waar men ook bezorgd, zodat je dit vervoer niet zelf hoeft te doen.

Onderhoudstips voor granieten tuintafels

Vanzelfsprekend wil je jouw tuintafel zo mooi mogelijk houden. In principe hebben dit soort tuintafels niet veel onderhoud nodig. Wel is het verstandig om de graniet beschermer aan te brengen op het tafelblad als deze niet gebruikt wordt. Op deze manier bescherm je de tafel tegen het intrekken van vlekken.

Beschermen van de tafel

Mocht het toch gebeuren dat er bijvoorbeeld een vetvlek in het granieten tafelblad komt, dan trekt deze na een aantal maanden weer weg door de zuren van de regen en het zonlicht. Door de jaren heen zal het tafelblad wat kleur verliezen, dit is echter heel normaal en niet te voorkomen. Wil je de originele kleur van de granieten tuintafel weer ophalen? Dan kun je hiervoor de kleurverdieper gebruiken die bij zo’n beetje alle tuincentra te verkrijgen is. Voor natuursteen is bijvoorbeeld een transparante nano natuursteen beschermer beschikbaar, welke zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige, slijtvaste en ademende coating. Zo kun je nog jarenlang van jouw natuurstenen tuintafel genieten.