Tuinmeubelen

Tips voor het zoeken naar een tuinstoel die goed bij je interieur past

tuinstoel

Misschien denk je “Waarom zou ik in de winter een tuinstoel kopen?” maar om er juist nu aan te denken, is juist iets wat jouw lente en zomer makkelijker maakt. Nu heb je namelijk alle tijd, zonder dat je het gevoel hebt dat je op moet schieten om geen dagen zon te missen en vaak loop je in de winter tegen een aanbieding aan. Dat laatste is in de lente en zomer sowieso bijna onmogelijk.

Enorme keuze in tuinstoelen

Waar je vroeger slechts een vrij beperkte keuze had uit enkele modellen tuinstoelen, is de keuze tegenwoordig veel uitgebreider. Mede door de komst van een groot aantal online tuinwinkels, waar je uit diverse soorten tuinstoelen kunt kiezen. Daarom is het kiezen van tuinstoelen vaak moeilijker dan je op voorhand denkt. 

Zorg altijd dat het in stijl overeenkomt met je overige tuinmeubilair

De tuinstoelen moeten qua stijl aansluiten bij bijvoorbeeld de loungebank of het terras of veranda. Een te groot contrast kan de tuin een behoorlijk chaotische look geven. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een authentieke houten tuinstoel combineert met een zeer moderne loungebank van kunststof. Ook de combinatie van een hele moderne, kleurrijke tuinstoel bij een landelijke houten veranda werkt niet. 

Zorg dat je tuinstoelen passen bij je interieur

Er moet een overeenkomst zitten in de stijl van de bestaande tuinmeubelen en je nieuwe tuinstoelen. Ook wil je er natuurlijk voor zorgen dat je nieuwe tuinstoelen passen bij de stijl van het interieur in huis. Het terras, de veranda of het balkon moeten immers het verlengde worden van je woon- of eetkamer. In de praktijk zal dit vaak automatisch gebeuren omdat je zowel je meubilair als je tuinstoelen op smaak kiest, en die zal als het goed is hetzelfde zijn.

Comfort

Bij de aankoop van nieuwe tuinmeubelen heb je verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een landelijk moderne tuinstoel, welke houten poten heeft en een rieten zitting. Het is een comfortabele tuinstoel, doordat het riet van de zitting mee zal veren met de vorm van je lichaam. Dit is prettiger dan een volledig houten tuinstoel, waarbij gekozen is voor een zitting van houten latjes. 

Tuinstoelen in kleur

Kleurrijke tuinstoelen winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. Deze modellen worden doorgaans niet van hout gemaakt, maar bijvoorbeeld van staal of kunststof. Bij stalen meubelen kun je de tuinstoelen in een meubelspuiterij in de gewenste kleur laten spuiten. Ook handig, wanneer je na een aantal jaren uitgekeken bent op de oorspronkelijke kleur van deze tuinstoelen. Kleurrijke tuinstoelen passen goed bij tuinen met relatief veel stenen. In een dergelijke tuin zullen planten en struiken immers niet meer voor voldoende kleur zorgen.