Tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen zijn stoer en duurzaam

Waarschijnlijk heeft ook u dit jaar meer tijd thuis doorgebracht dan in andere jaren. Door noodgedwongen thuis te werken bent u uw eigen omgeving meer gaan waarderen. U waarschijnlijk ook oog gekregen voor alle zaken die u nog kunt verbeteren. Nu heeft u het plan opgevat om uw tuin en uw tuinterras een echte upgrade te geven. Heeft u al een nieuwe set tuinmeubelen op het oog? Denkt u dan eens aan stoere en duurzame steigerhouten tuinmeubelen.

De kracht van steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhout is helemaal in. Dit ligt echter niet aan een toevallige modetrend. Als u denkt aan steigerhout, dan ziet u de stevige stellages op bouwplaatsen waar keihard gewerkt wordt. Steigerhout is robuust van nature en moet veel krachten, slijtage en weersinvloeden doorstaan. Daar heeft het zijn karakteristieke doorleefde uiterlijk van gekregen. Zo krijgen steigerhouten tuinmeubelen als vanzelf een vintage look. Dit maakt ze niet alleen stoer van uiterlijk, maar ook makkelijk te combineren. Omdat steigerhout zich in de praktijk al bewezen heeft als materiaal voor toepassingen buiten de deur, mag u van uw meubelen van steigerhout verwachten dat ze duurzaam zijn en nog jaren mee zullen gaan.

Steigerhouten tuinmeubelen in verschillende stijlen

Door de diverse invloeden waaraan steigerhout is blootgesteld, heeft het een soort natuurlijke beschermingslaag gekregen. Deze patina-laag, die u als een soort grauwe sluier over het hout ziet liggen, hoort bij steigerhout en bepaalt zijn charme. Het maakt uw hout echter niet onkwetsbaar. Met een goede oliebehandeling of een behandeling met white wash of grey wash zijn uw steigerhouten meubelen niet alleen aantrekkelijker, maar ook beter bestand tegen straling, temperatuurswisselingen en vocht. U kunt tuinmeubelen in verschillende stijlen, in iedere maat bestellen. Kiest u bijvoorbeeld voor een set met een onderstel van steigerpijpen als u een voorkeur heeft voor een industriƫle look of gaat u voor een set met comfortabele kussens als zitgenot voor u bepalend is.

Laat steigerhouten tuinmeubelen exact op maat maken

Niet elke tuin is hetzelfde en heel vaak is een standaard tuinset een compromis tussen wensen van u en de mogelijkheden van een leverancier. Met steigerhouten tuinmeubelen ligt dat anders. Standaardmaten zijn eerder uitzondering dan de regel. Op maat gemaakte steigerhouten tuinmeubelen zijn dus eenvoudig te bestellen. U heeft speciale wensen over lengte, hoogte of breedte? Geef ze door aan de leverancier en er wordt een set steigerhouten meubelen voor u gemaakt waar u nog vele jaren profijt van heeft.