Tuin algemeen

De populariteit van kunstgras en de voordelen

Kunstgras online kopen, kun je tegenwoordig heel veilig doen. Niet alleen is de kwaliteit ervan de afgelopen jaren enorm verbeterd, maar ook de aanbieders beschikken over een ruime keuze. Waar vroeger kunstgras bij particulieren vooral voor kleine oppervlakten bedoeld was, zoals een balkon of een speelhoek in de tuin, is het nu ook zeker te gebruiken voor een heel gazon. Niet voor niets dat steeds meer mensen overstappen op ‘nepgras.’ Niet alleen is dit tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden, maar er zijn nog tal van andere voordelen die we hieronder voor je benoemen.

Kunstgras gaat tegenwoordig erg lang mee

Kunstgras is vandaag de dag een stuk goedkoper dan voorheen, maar wil je dit aanschaffen, dan zul je merken dat het nog steeds een behoorlijke investering is. Het grote verschil met vroeger is echter dat deze investering nu veel mee rendement heeft. Kunstgras gaat namelijk enorm lang mee en blijft er al die tijd goed uitzien. Waar je echt gras moet onderhouden en bijhouden, hoef je kunstgras slechts af en toe schoon te maken en het kan er jaren tegen.

Weinig onderhoud nodig

Daarmee komen we direct op het tweede voordeel van kunstgras, het heeft weinig onderhoud nodig. Aan een echte grasmat heb je behoorlijk veel werk. In de lente en zomer moet het bijna elke week gemaaid worden en vaak moeten er bruine vlekken, of open stukken bijgewerkt worden. Niet alleen kost dit tijd, maar ook dit kost geld, dat je met kunstgras bespaart.

Kunstgras kan tegen een stootje

Tuinmeubilair en andere voorwerpen in de tuin kun je, ook als ze zwaar en log zijn, met een gerust hart het hele seizoen op de kunstgrasmat laten staan. Deze plastic matten zijn namelijk erg solide en sterk, en ze kunnen daarnaast een hoop gewicht aan zonder dat het beschadigd wordt. De tuinstoelen, tuintafel en kussen bak, maar ook andere tuinmeubilair en speeltoestellen kun je dus het hele seizoen buiten laten staan, iets dat op echt gras zeker niet mogelijk is.

Zelf leggen stelt niets voor

Wat kunstgras verder zo fijn maakt, is dat je kunstgrasmatten behoorlijk gemakkelijk zelf kunt leggen. Je hoeft daar echt geen handige klusser of doorgewinterde tuinier voor te zijn, maar je kunt dit met een goede voorbereiding zelf leggen. Online zijn voldoende instructievideo’s te vinden, kortom, geen enkele reden om niet tot aanschaf van kunstgras over te gaan en in deze nazomer aan de slag te gaan. Dan heb je de hele winter, en ver daarna, een groene grasmat.