Tuinaccessoires

Waarom een parasolhoes onontbeerlijk is

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Hittegolven komen steeds vaker voor en duren ook langer. Niet voor niets dan ook dat we met zijn allen steeds meer tijd doorbrengen in de tuin. Een van de belangrijkste dingen die je daar dan ook, naast een tuinset, kunt vinden is een parasol. Deze beschermt je namelijk tegen die zon, maar geeft de tuin ook een fijne sfeer. Een parasol maakt je tuin namelijk knusser. Als je lang met die parasol wil doen, zul je er goed mee om moeten gaan en dat betekent een parasol hoes eromheen in de winter. Hieronder de redenen waarom.

Tegen vuil

Als je een parasol koopt, doe je er slim aan om ook direct een parasolhoes aan te schaffen. Er is tegenwoordig een ruime keuze voor hoezen parasols, dus daar hoef je het niet voor te laten. Allereerst beschermt zo’n hoes tegen vuil. Als je je parasol een week lang opgevouwen laat staan, zul je zien dat er al een grote hoeveelheid vuil in is gekomen, moet je nagaan na een winter. Regenstrepen, groene aanslag, vogelpoep: het verschuilt zich allemaal in de plooien van het doek.

Een parasolhoes zorgt dat er geen verkleuring ontstaat

Een parasol die lange tijd buiten staat, gaat verkleuren. Is die parasol opgevouwen, dan krijg je door die verkleuring ook nog eens hele vreemde strepen van donker naar licht. Dit komt omdat bepaalde delen van het doek nog in contact komen met het daglicht, terwijl andere delen veilig aan de binnenkant, in het donker, zitten. Zonlicht verbleekt de stof en dit zijn niet de strepen die je op je parasol wil zien.

De hoes beschermt tegen windvlagen

Ook in gesloten toestand is een parasol nog onderhevig aan wind. De flappen textiel die aan de buitenkant hangen, vangen de wind op. Als de wind zich eronder zet, kan het doek scheuren en is je mooie parasol klaar voor de prullenbak. Wanneer je een hoes gebruikt, heeft de wind er geen vat op en stroomt die wind er langs. Geen losse flappen die hangen te wapperen, en dus geen schade aan de opgevouwen parasol.

Ook binnen beschermen

Ook als je je parasol ’s winters binnen opbergt, moet je gebruik maken van een hoes ter bescherming tegen vuil en eventuele beschadigingen. Ook onder een afdak of in een schuur kan het parasoldoek vuil worden. Vaak wordt de parasol ook nog tussen andere spullen gestapeld, waardoor die kan beschadigen door eventueel scherpe voorwerpen. Ook hier beschermt een parasolhoes tegen.