Tuinmeubelen

De trends op het gebied van tuinsets voor 2021

tuinset

De lente staat voor de deur en dat betekent dat overal weer de nieuwste tuinsets te bewonderen zijn. Hieronder duiken we in de populairste tuinmeubel trends van het moment en kijken we naar de verschillende kleuren en modellen voor 2021. Aan het eind van dit artikel zul je dan ook veel meer duidelijkheid hebben over de trends op het gebied van een tuinset in 2021.

Duurzaamheid is nog steeds belangrijk

Een trend die we op bijna alle gebieden zien, en dus ook op het gebied van tuinsets is duurzaamheid. Duurzame tuinmeubelen zijn ook dit jaar weer erg populair. We gaan massaal voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde tuinmeubelen. Je vindt dan  tuinmeubelen van allerlei merken die allemaal duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Kies je voor een dergelijke tuinset, dan ben je dus verzekerd van verantwoorde tuinmeubelen met een hoge kwaliteit die jarenlang meegaan.

Natuurlijke kleuren en materialen

Ook natuurlijke kleuren en materialen zijn de trend voor 2021. Vooral items met een bamboe look zien we veel terug bij het gebruik van meubelen voor in de tuin. Van bamboe tuinstoelen tot tot complete loungesets van rotan. Niet alleen zijn deze materialen duurzaam, maar ze zorgen ook voor een heerlijke licht exotische sfeer in de tuin. Perfect om het vakantiegevoel in je eigen tuin te krijgen!

Teakhouten tuinmeubelen

We gaan de natuur steeds meer waarderen in onze tuin. Dankzij een natuurlijke en rustige look in die tuin kunt je optimaal relaxen. Teakhouten tuinmeubelen passen perfect bij die trend. Ze geven rust en zorgen voor een natuurlijk aanzicht. Daarnaast vinden steeds meer mensen het belangrijk dat het hout op een duurzame, legale manier wordt gekweekt en gekapt. Daarom is teakhout dat in Nederland verkocht wordt bijna altijd SVLK gecertificeerd. Dit betekent dat het hout legaal, duurzaam en sterk is. Het teakhout komt dan vaak van plantages in Indonesiƫ. Hier wordt teakhout verbouwd speciaal voor de productie van tuinmeubelen. De teak boom groeit langzaam en is duurzaam, waardoor het hout perfect geschikt is voor buitengebruik.

Stoer en robuuste tuinsets

Stoer en robuust is een andere trend die we voor dit jaar overal terug zien bij tuinsets. Dit soort tuinmeubelen kunnen dan ook de perfecte toevoeging aan je tuin zijn. Denk daarbij aan stevige aluminium frames en dikke bladen. Ze geven een stoer karakter aan de tuin en gaan daarnaast ook nog eens jarenlang mee!

Tuin Kussens

Ook fijne tuinkussens mogen uiteraard niet ontbreken. Een trend die we steeds vaker voorbij zien komen, is het gebruik van natuurlijke stoffen en kleuren hierbij. Zo zien we veel tuinkussens in natuurtinten, zoals khaki, taupe, ivory en mistgrijs. Maar ook als je een opvallendere kleur wilt, zijn er trends die daarbij passen. Zo kun je kiezen voor een relatief nieuwe kleur in de tuin: het prachtige warme coral.