Overig

Verwarming van je woning met pellets is milieuvriendelijk en goedkoop

pellet

Bewust omgaan met energie is vandaag de dag gelukkig voor steeds meer mensen iets vanzelfsprekends geworden. Niet langer laat men onnodig in huis de lampen branden, er wordt steeds meer gekozen voor milieuvriendelijk opgewekte elektriciteit en wie zijn afval niet op gedegen manier gescheiden inzamelt kan op een officiële berisping rekenen. 

Tegenwoordig is het meer dan eenvoudig om bewust te kiezen voor een energiebesparende en milieuvriendelijke manier van leven. Door eenvoudige aanpassingen thuis, zoals het overschakelen op zuinige LED verlichting, een degelijke vloer- en dakisolatie of het plaatsen van dubbel glas, kun je ervoor zorgen dat je energieverbruik aanzienlijk minder wordt. 

Het gebruik van pellets als alternatieve energiebron wint aan populariteit

Ook voor de verwarming van je woning kun je kiezen voor een milieuvriendelijke en CO2-neutrale manier door het plaatsen van zogenaamde pellet kachels. Pellet is een steeds populairdere manier voor de verwarming van je woning. Niet langer hoef je voor de warmte in huis afhankelijk te zijn van een fossiele brandstof zoals aardgas. Pellets zijn bovendien een schoner en goedkoper alternatief voor aardgas. 

Door het gebruik van pellets kun je de CO2-uitstoot met maar liefst 80% verminderen, wanneer je de verkregen energie vergelijkt met die van fossiele brandstoffen. Pellets zijn bovendien erg goedkoop, waardoor je tot maar liefst 60% op je energierekening kunt besparen. Het is zelfs mogelijk dat je recht hebt op subsidie wanneer je overweegt om een pelletkachel aan te schaffen. Dit geldt echt voor specifieke gevallen. 

Kies je voor bruine of witte houtpellets?

Pellets worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd uit zaagsel en resthout. Je kunt een keuze maken uit bruine en witte houtpellets. De bruine houtpellets bestaan uit een mix van bruin, rood en wit hout. De witte pellets zijn afkomstig van zachthout. De meeste energie wordt geleverd door de bruine houtpellets. Deze zijn daarnaast ook goedkoper dan de witte houtpellets. Het voordeel van witte houtpellets is echter dat deze bij de verbranding schoner brandt. Een pelletkachel wordt hierdoor minder vies en er blijft ook minder as achter, dan bij het verbranden van bruine houtpellets.

Pellets worden geleverd in balen van tien kg, grootverpakkingen of bulk. Afhankelijk van de door jou benodigde hoeveelheid, kun je makkelijk online een keuze maken en de betaling regelen. Alle pellets worden uit eigen voorraad geleverd en worden na aankoop binnen maximaal twee weken thuis afgeleverd. 

Vanwege de vele voordelen zijn pellets een aantrekkelijk alternatief

De voordelen van verwarming door middel van pellets ten opzichte van verwarming door aardgas zijn talrijk. De productie van pellets geschiedt op milieuvriendelijke wijze, het verbruik is CO2-neutraal en daarnaast is het aanzienlijk goedkoper. Des te meer reden om jezelf verder te verdiepen in de mogelijkheden om je woning te verwarmen met pellets en daarmee bij te dragen aan een schoner milieu!