Tuinmeubelen

Hoe kies je de ideale tuinset voor in jouw tuin?

Geen fijnere plek om van de zon te genieten als in je eigen tuin. Natuurlijk moet je daar wel het juiste tuinmeubel voor hebben, maar daar helpen wij je bij! Voordat je namelijk afspraken gaat maken (Corona) bij tuincentra om de perfecte tuinset voor jou te vinden, moet je wel weten waar je aan moet denken en waar je op moet letten. Lees verder en we vertellen je alles waar je aan moet denken.

Kijk goed naar de afmetingen van de ruimte waar de tuinset moet komen te staan

In een middelgrote tuin wordt heb je een grote keuze aan tuinmeubelen. Niet alleen is er voor vrijwel elke stijl wat te vinden, maar ook is er voor de wat grotere tuin een enorm aanbod aan typen tuinmeubelen. Denk daarbij aan een tuintafel met stoelen, een picknicktafel, een loungeset of een fijne schommelbank. Ook als je weinig ruimte hebt in je tuin, kun je een heerlijke zitplek creëren. Balkon- en bistrostoelen zijn hier een goede oplossing voor. Dit type stoelen biedt je de mogelijkheid om ook op een kleinere oppervlakte van de zon te kunnen genieten.

Een kunststof tuinset is erg onderhoudsvriendelijk

Als je op zoek bent naar een tuinset die weinig onderhoud nodig heeft en niet duur is, dan kan kunststof de uitkomst voor jou zijn. Kunststof is namelijk onderhoudsvriendelijk en voordelig in aanschaf. Het materiaal bestaat uit synthetisch geweven vezels en is verkrijgbaar in allerlei formaten, vormen en kleuren. Een ander voordeel is dat je dit soort meubels in de winter gewoon buiten kunt laten staan. Breekt de lente aan en will je de stoelen of banken weer gaan gebruiken? Dan volstaat het om deze af te doen met een sopje.

Kwaliteit boven kwantiteit

Tuinmeubelen kopen doe je niet elk jaar, het is een aankoop die je doet en waar je lange tijd gebruik van wilt maken. Ga daarom altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Online vind je tegenwoordig erg goedkope tuinmeubelen, maar vaak zijn die na één of twee zomers alweer aan vervanging toe. Let dus op de kwaliteit en de duurzaamheid bij de aankoop van een tuinmeubel.

Wicker tuinsets

Tuinsets van Wicker zijn heel erg populair op het moment. Dit materiaal, ook wel polyrotan genoemd, is een soort vlechtwerk van kunststof draden. Het materiaal zorgt ervoor dat je het nauwelijks kan onderscheiden van echt rotan, maar wel veel onderhoudsvriendelijker is. Wicker tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in een ronde en een platte uitvoering.