Tuinmeubelen

Wat wordt de nieuwe tuintafel?

steigerhout tafel

De tuintafel vormt bij veel mensen een belangrijk punt in de tuin. Aan de tuintafel kun je namelijk gezellig samenkomen met vrienden en familie voor een heerlijke maaltijd of een aantal drankjes. Ben je op zoek naar een nieuwe tuintafel, kijk dan eens naar steigerhout. Een steigerhouten tuintafel is duurzaam, stevig en mooi, waardoor het een uitstekende keuze is om jarenlang van te genieten. 

De kwaliteiten van steigerhout

Steigerhout is de laatste jaren steeds populairder geworden voor tuinmeubelen. Dit komt doordat het steigerhout erg geschikt is voor buiten. Steigerhout is namelijk hout dat als gebruikt is in de bouw, waardoor het al geleefd heeft en sterker is geworden. Voordat het hout omgebouwd wordt tot een tuintafel, wordt het wel eerst gedroogd naar een vochtgehalte van 18%. Hierdoor wordt het hout nog geschikter om toe te passen in verschillende tuinmeubels. Ook wordt het goed geschuurd, zodat de tuintafel zachter en prettiger aanvoelt tijdens gebruik. De oorspronkelijke, robuuste uitstraling blijft daarbij natuurlijk wel behouden. Steigerhouten tuintafels staan namelijk bekend om hun authentieke uiterlijk dat een stoere en natuurlijke sfeer aan de tuin toevoegt.

De steigerhouten tuintafel mogelijkheden

Met steigerhout kun je veel kanten uit. Dit hout kan makkelijk bewerkt worden en kunnen ze perfect op maat gemaakt worden. Hierdoor heb je de mogelijkheid om een exact formaat en uiterlijk van de steigerhouten tuintafel zelf te bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een steigerhouten tuintafel die afgewerkt wordt met rechte poten van steigerhout, maar kun je ook kiezen voor een onderstel met metalen buizen voor een industrieel uiterlijk. Het is ook mogelijk om bijpassende banken te laten maken, zodat het zitgedeelte perfect bij de steigerhouten tuintafel past.

Steigerhouten tuintafel behandelen

Wanneer je een steigerhouten tuintafel aanschaft, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Voor buitenmeubels wordt dan ook aangeraden om ze met één van de volgende middelen te behandelen:

  • Een olie: Door de behandeling met een olie is de tuintafel beter beschermd tegen weersinvloeden en zal deze langer mooi en intact blijven. Je kunt kiezen voor een naturel olie wanneer je de kleur zoveel mogelijk wilt behouden. Het is ook mogelijk om een grey of white wash olie te gebruiken om het hout een grijze of witte gloed te geven.
  • RAL verf: Wanneer je het steigerhout helemaal een andere kleur wilt geven, kun je kiezen voor de behandeling met verf. Kies voor een dekkende verf in een kleur naar keuze om de levensduur van de tuintafel te verlengen.

Wanneer je de steigerhouten tuintafel behandeld hebt, hoef je hier zo’n twee jaar niets aan te doen. Na die tijd kun je de tuintafel opnieuw behandelen. Dit doe je door het meubel op te schuren en opnieuw in te smeren.

Op zoek naar een steigerhouten tuintafel?

Wanneer de authentieke uitstraling van steigerhout je aanspreekt, kun je eens rondkijken tussen het aanbod van meubels-van-steigerhout.nl. In de eigen meubelmakerij worden steigerhouten tuintafels op vakkundige wijze gemaakt. Je kunt hier de tuintafel van je dromen zelfs op maat voor je laten maken.