Uncategorized

Op zoek naar een alternatief voor een gazon? Wij zetten er een aantal op een rijtje

Thuis een gazon hebben is leuk, maar een standaard gazon is niet voor iedereen voldoende om een fijne tuin te creëren. Gelukkig bestaan er meerdere goede alternatieven voor een gazon. In dit artikel hebben we meerdere stijlvolle en praktische alternatieven voor een gazon voor je verzameld, zodat je straks weer een fijne tuin hebt. Doe er je voordeel mee!

Koop een stoere set teak tuinmeubelen

Een fijne tuin zonder dat je een gazon hebt kun je creëren door een fraaie set teak tuinmeubelen in je tuin neer te zetten. Het mooiste komen tuinmeubelen van teakhout uit de verf op een overdekt terrasje achter je woning. Je kunt je teak tuinmeubelen dan het hele jaar door buiten laten staan en, wanneer jij dat wilt, genieten van je tuin! Wil je de tuin nog gezelliger maken, set dan een tuinhaard of een heater in de buurt van je tuinmeubels. Zo kun je niet alleen op koude zomeravonden langer in de tuin chillen, maar ook in het voorjaar en najaar, en zelfs in de winter, comfortabel warm in je tuin zitten!

Kies voor kunstgras

Het laten aanleggen van kunstgras is tegenwoordig een van de populairste alternatieven voor een gazon. Kunstgras hoef je namelijk niet te onderhouden zoals normaal gras. De tuin sproeien, verticuleren en onkruid wieden behoren bij een gazon met kunstgras tot de verleden tijd. En dat scheelt je een enorme hoeveelheid tijd qua onderhoud. Naast deze voordelen heeft kunstgras nog veel meer interessante pluspunten te bieden. Zo is je gazon voortaan altijd groen, zonder lelijke bruine of kale plekken. Bij de buren hoeft het gras echt niet altijd groener te zijn!

Tuintegels bieden ook een oplossing

Een van de beste alternatieven voor een gazon met gras is het laten betegelen van je tuin met tuintegels. Tuintegels hebben veel minder onderhoud nodig dan een gazon, bieden voldoende stevigheid om een terras op te plaatsen en zien er strak en modern uit. Verder zijn er met tuintegels veel mogelijkheden qua stijl en uitstraling. Voor elke woonstijl is wel een geschikte tegelsoort te vinden!

Ook mos is een optie

Misschien vind je het niet voor de hand liggend, maar ook mos geldt als een van de alternatieven voor een gazon. ER zijn meerdere redenen waarom mos een geliefd alternatief is voor een grasgazon. Zo is mos goedkoop en kun je het gemakkelijk maaien. Verder ben je met mos verzekerd van een strakke en groene tuin!