Tuintrends

Hoe creëer je een stijlvolle tuin waar het fijn vertoeven is?

Als je nu naar buiten kijkt, zul je het misschien niet verwachten, maar over een dikke maand begint de lente alweer. Dus is het de perfecte tijd om eens over je tuin na te denken. Zijn er bijvoorbeeld mogelijkheden om daar een nog fijnere sfeer te creëren? Zo kun je zorgen voor mooie schutting decoratie. Dat maakt de tuin een stuk boeiender en interessanter, zonder dat het je veel moeite of tijd hoeft te kosten. Een andere manier om van je tuin een fijnere plek te maken is door het gebruik van vlonderplanken. Daarmee baken je namelijk een bepaalde plek in je tuin af. Je kunt dit gedeelte van je tuin daar dan verder op inrichten door middel van planten, accessoires en een fijne tuinset. Lees verder als je will weten hoe je van jouw tuin de ultieme chill plek maakt.

Met een vlonder creëer je een magische plek

Door houten vlonders in je tuin te gebruiken, creëer je daar een magische plek. Dit komt omdat vlonders een specifieke sfeer uitstralen van luxe en warmte. Ze roepen direct associaties op met bijvoorbeeld vakantie en het buitenleven; dat is natuurlijk precies de sfeer die je in je tuin wil hebben om maximaal te kunnen ontspannen. Een houten vlonder past dan ook bij de meest diverse tuinstijlen. Daarnaast kun je met behulp van houten vlonders creatief omgaan met de ruime door er hoogteverschillen mee te creëren. Dit is ideaal als je een tuin hebt met een kleinere afmetingen. Je tuin lijkt hierdoor namelijk een stuk groter.

Door goed gebruik van verlichting kun je elke sfeer neerzetten die je wil

Een andere goede manier om je tuin de sfeer te geven die jij wil, is door middel van de verlichting. In de tuin heb je natuurlijk ook praktische verlichting nodig, als je bijvoorbeeld ‚s nachts thuiskomt. Dit type verlichting spreekt meestal wel voor zich, waar je echter wat meer tijd aan moet besteden is de sfeerverlichting. Een tuin kan heel goed worden opgesierd met goede sfeerverlichting. Je hebt globaal twee keuzes: lampen die je niet ziet totdat ze aan worden gezet en decoratieve lampen die gemaakt zijn om in het zicht staan. De eerste lampen geven vooral ‘s avonds heel veel sfeer en gezelligheid in je tuin, de tweede soort is ook overdag een decoratieve toevoeging.

Een vuurplaats

Vuur, en de mogelijkheid om vuur te maken, biedt warmte en gezelligheid op zomeravonden. Bovendien kan een vuurkorf of vuurschaal ook heel decoratief zijn zonder dat het vuur brandt. Kies voor een mooie mogelijkheid om vuur te maken in de buurt van je zitgedeelte, zodat je ‘s avonds lekker warm kunt zitten op je terras. Zo kun je een plek rond een vuurplek creëren, maar ook een korf die wat verder van je zithoek af staat kan voor de  perfecte sfeer zorgen!

Begin op tijd aan de klusjes

Als straks de lente is begonnen, zorg dan dat je op tijd alle karweitjes in kaart brengt die nog gedaan moeten worden om er fijn te kunnen bivakkeren. Er is maar weinig dat een mens meer kan irriteren dan klusjes die nog liggen te wachten, zeker als je wil ontspannen en daar telkens op wordt gewezen. Daarom kun je het beste al op tijd beginnen met een rondgang om te zien wat er moet gebeuren. Zorg in elk geval dat er geen vervelende klussen meer liggen te wachten, zoals onkruid wieden of de schutting beitsen als je echt veel tijd in de tuin kunt doorbrengen. Let ook op de finishing touch: hier en daar wat decoratie kan nét het verschil maken!