Tuinmeubelen

Douglas tuin loungebanken

Tuin loungebanken van Douglas hout

Douglas loungebanken

Douglas tuin loungebanken zijn stoer, oerdegelijk en duurzaam en gemaakt van massief, de naam zegt het al, Douglas hout. Daarnaast zijn de frames van de Douglas loungebank van staal.

Wat is Douglas hout?

De Douglasspar groeit in Noordwest Europa en heeft een natuurlijke sterkte en duurzaamheid. Ook in Nederland komt de Douglasspar veel voor. Het is een sparrenboom en dus een naaldhout soort. Pas de laatste jaren neemt het gebruik van deze houtsoort hier toe. Omdat de Douglas van nature een hoge duurzaamheid heeft is het een prima alternatief voor bijvoorbeeld geïmpregneerd vurenhout. Het impregneren brengt het gebruik van schadelijke stoffen met zich mee. Douglas hout hoeft niet te worden geïmpregneerd en kan dus onbehandeld worden verwerkt wat dan ook voor het milieu veel en veel beter is. Ook ziet het er veel mooier uit. De kleur van Douglas is in beginsel geel tot geel/rood en verkleurt met de jaren steeds meer naar natuurlijk grijs.

douglas tuin loungeset

Nog even iets meer over de houtsoort

Douglas hout is zo goed toe te passen als meubelhout en dan vooral voor buiten omdat het zo een duurzame en sterke houtsoort is. De soort is in allerlei constructies toe te passen. En speciaal voor buiten. Schuttingen, overkappingen, pergola’s en zelfs gevelbekleding. Dus zeker ook voor tuin loungebanken die buiten komen te staan in weer en wind en buiten kunnen blijven staan. Douglas hout wordt zo meer en meer als vervanger gebruikt voor vuren en genen, maar ook voor eiken en meranti. De naamgever is de Schotse Botanicus Sir David Douglas, hij introduceerde de Oregon Pine, wat de oorspronkelijke naam is, in 1827 vanuit het westen van Noord-Amerika. Hoewel het een snelgroeiende boom is hij toch kwalitatief zeer hoogwaardig en duurzaam.

Voordelen Douglas tuin loungebanken

  • Douglas hout kan onbehandeld blijven.
  • Hoge mate van natuurlijke duurzaamheid.
  • Tuin loungebanken met een stoere uitstraling.
  • Prachtige kleur.

douglas tuin loungebank

Douglas loungebanken

Tuin loungebanken van de Douglasspar hebben een stoere, degelijke, robuuste, natuurlijke en rijke uitstraling. Het onbehandelde Douglas hout en het stalen frame zorgen hiervoor. Douglas tuin loungebanken hebben een geweldig zit- en ligcomfort en zijn ontzettend sterk. Als u op zoek bent naar een stoere en oerdegelijke tuin loungebank kunt u wellicht eens kijken op de site van houtkwadraat, waar u de Douglas loungebank eventueel kunt bestellen. Momenteel vind u op de site ook een mooie aanbieding waarbij u een loungebank van 220cm icm met stoere hocker en plofkussens kunt kopen voor €2915,-.

douglas design loungebank

Douglas tuin loungebanken zijn mooi en duurzaam, hebben en uniek design en zijn een fantastische aanwinst voor uw tuin. Ze vallen zeer in het oog en worden op maat gemaakt. De tuin loungebanken kunnen speciaal voor u worden ontworpen. Er zijn verschillende modellen mogelijk zoals een rechten loungebank, maar de tuin loungebanken kunnen ook als hoekloungebank worden geleverd. Met of zonder hockers zodat u heerlijk kunt genieten van uw stoere Douglas loungebank in uw tuin, gezellig met vrienden of familie loungen in uw eigen tuin, op één van onze tuin loungebanken, of op een door uzelf ontworpen Douglas loungebank.